IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DPS Pljevlja traži provjeru: Narodna kuhinja i klađenje ne mogu pod isti krov… (foto)

Pljevaljski odbor Demokratske partije socijalista izrazio je nedavno sumnju u zakonitost poslovanja ”Narodne kuhinje” u tom gradu koja egzistira u sklopu istoimene nevladine organizacije. Kažu da se bavi djelatnostima koje su nespojive sa „Narodnom kuhinjom“, ali iz te organizacije demantuju njihove sumnje i pozivaju nadležne da izvrše svaku provjeru.

Igre na sreću i pružanje ugostiteljskih usluga nespojivi su sa narodnom kuhinjom, tvrde u pljevaljskom odboru DPS-a.

Zato su prije nekoliko dana na Skupštini opštine problematizovali Odluku o davanju na korišćenje nepokretnosti nevladinoj organizaciji “Narodna kuhinja Pljevlja” bez naknade.

”Dolje se služi piće uz naknadu, evo ga i cjenovnik, dakle ostvaraje se i komercijalni prihod i u sred prostora koji danas poklanjamo nalazi se aparat za kockanje” upozorio je odbornik DPS-a Saša Ječmenica.

Odluka je usvojena glasovima prisutnih odbornika skupštinske većine, a u “Narodnoj kuhinji” odbacuju sve optužbe.

”Mi smo registrovani, mogli ste da vidite rješenja, upisani smo u registar privrednih subjekata. Kafe bar Narodne kuhinje je takođe registrovan, sve je transparentno. Evo vidite kako fukcioniše Narodna kuhinja, svi ljudi koji sjede dobijaju fiskalni račun za svako piće. Bez računa ništa ne smije da se posluži” kazao je rukovodilac Narodne kuhinje Milan Potpara.

Čitaj još:   NA POMINJANJE NJENOG IMENA, VUČIĆU NIJE DOBRO...

Potpara kaže da je kafe bar otvoren sa ciljem da se obezbijede dodatna sredstva za rad Narodne kuhinje jer su osim Rudnika, Opštine i par građana izostale donacije drugih subjekata.

”Ugostiteljski objekat kafe bar „Narodna kuhinja“ je otvoren pod pokroviteljstvom Narodne kuhinje. Svi nadležni nek dođu i nek provjere poslovanje. Svako može da snima, da daje primjedbe, ali bilo je korektnije ako već hoće da se bave poluprofesionalno novinarstvom i kamerom bolje im je da odu na primorje, snime estradne zvijezde ili glumce… Mislim da će time steći veću popularnost nego što se bave ovim trivijalnim stvarima” kazao je Potpara.

Stavove predsjednice Skupštine i predsjednika Opštine, uprkos obećanju TVCG nije dobila, a aparat za klađenje uklonjen je dok od koncesionara ne stigne potpisan ugovor. 

izvor: standard.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more