IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRUGI KRUG AKCIJE ”STOP INFLACIJI”: Šta kažu građani… (foto, video)

Počeo je novi krug akcije ‘Stop inflaciji’ čiji je nastavak Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma dogovorilo u saradnji sa predstavnicima trgovačkih lanaca, maloprodajnim i veleprodajnim trgovinama, distributerima, kao i drugim zainteresovanim subjektima.

Ova akcija, kako kažu iz ovog ministarstva, ima za cilj zaštitu životnog standarda građanja i smanjenje inflacije, a reporterka portala Standard je pitala građane za njihovo mišljenje o ovoj akciji.

Reporterka Anastasija je pitala građane šta misle o ovoj akciji, te da li smatraju da su sniženi pravi proizvodi i ako nijesu gdje se griješi.

Generalna ocjena sagovornika portala Standard je da su sniženi pogrešni proizvodi i da akcija nije prilagođena najugroženijoj populaciji.

Gospođa, čiju izjavu možete pogledati u videu ispod je naglasila da su sniženi isključivo proizvodi koji su inače jako skupi, te da ta promjena onda nije osjetna, jer kako kaže ”Onaj ko je kupovao paštetu od 40 centi i dalje će nju kupovati jer je i pored akcije ona jeftinija od proizvoda istog tipa a označenih sa ‘Stop inflaciji’ ”.

Čitaj još:   IVAN Vuković potpredsjednik (DPS): Sve što je za CETINJE predložio SDP– prihvatamo... (foto)

Građanka koja nije željela stati ispred kamere, ali je htjela da ocijeni ovu akciju nam je kazala sljedeće: ”Mislim da je ovo akcija za one sa većim budžetom i da je ljudima koji imaju niska primanja i lošiji životni standard svejedno i da za njih ona ne predstavlja značajnu promjenu”.

”Ako sagledamo cjelokupno stanovništvo, mali je broj onih kojima ova akcija znači, jer kada dođete na kasu da platite iznos je isti kao i prije akcije. Ovo se dešava jer su neki proizvodi sniženi ali su zato ostalima podignute cijene”, kazao je gospodin koji takođe nije bio raspoložen da govori pred kamerom.

Pogledajte šta kažu ostali građani:

izvor: Standard.me

DOLAZI ZAHLAĐENJE, PADAĆE ŠIROM REGIONA…

ZA  VIKEND u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a Read more

VIC DANA Oženio se Crnogorac iz Srbije…

Kako crnogorac osvaja đevojku??? -Vidis li ti đevojko onaj cvijet Read more