IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Zbog nevezivanja pojasa, u CRNOJ GORI izdato više od 5.000 NALOGA za dva mjeseca– Ovo su NOVČANE KAZNE… (foto, video)

Tokom prva dva mjeseca 2024. godine službenici crnogorske policije izdali su ukupno 5.929 prekršajnih naloga u ukupnom iznosu od 289.930 eura, zbog nevezivanja sigurnosnog pojasa u automobilu, saopšteno je iz Uprave policije (UP)

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, subota, 30, 03. 2024… 10: 12… Zbog nevezivanja pojasa, u CRNOJ GORI izdato više od 5.000 NALOGA za dva mjeseca– Ovo su NOVČANE KAZNE… (foto, video)

„Veoma je bitno da vozači budu svjesni važnosti pravilne upotrebe sigurnosnih pojaseva, jer se upotrebom pojaseva smanjuje mogućnost smrtnog ishoda za oko 50- 60%“

Foto: Ilustracija, Pexels

Od navedenog iznosa, do 21. marta 2023. godine, plaćeno je 73.684 eura što predstavlja 25,42%.

Zakonom o saobraćaju Crne Gore, jasno su predviđene novčane kazne za sve koji ne koriste sigurnosni pojas na način koji je predvidio prizvođač automobila.

„Zakonom su predviđene novčane kazne u iznosu od 50 eura do 90 eura za prekršaj: vozač i/ili putnici u motornom vozilu u kojem su ugrađeni, odnosno postoje mjesta za ugradnju sigurnosnih pojaseva, koji u saobraćaju na putu ne koriste sigurnosni pojas na način koji je predvidio proizvođač vozila“, objasnili su iz UP za portal Kolektiv.me.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 11. decembar 2019. godine

Foto: Ilustracija, Pixabay

A koliko smo svjesni važnosti korišćenja sigurnosnog pojasa svaki put kada sjednemo u automobil?

Naime, procjene stručnjaka za saobraćajnu bezbjednost su da je sigurnosni pojas u vozilu zaslužan za spašavanje života ljudi, a brojke se mjere u milionima, i to širom svijeta.

Kako su pokazala neka od ranijih istraživanja, vezivanje sigurnosnog pojasa kada ste u automobilu, smanjuje rizik od teških povreda u saobraćajnih nesrećama, i to čak za 70 %.

O važnsti korišćenja sigurnosnog pojasa, naglašavaju i iz Uprave policije.

„Veoma je bitno da vozači budu svjesni važnosti pravilne upotrebe sigurnosnih pojaseva, jer se upotrebom pojaseva smanjuje mogućnost smrtnog ishoda za oko 50-60%“, zaključili su iz UP 

BONUS VIDEO: VIŠE OD 11.500 PREKRŠAJA ZBOG NEVEZIVANJA POJASEVA

izvor Kolektiv.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more