Crna Gora

BOBAN Batrićević: Četnički vojvoda na čelu Parlamenta, četnička koalicija po dubini- put u pomirenje ili u sunovrat Crne Gore? (foto)

Śećate se početka pregovora o formiranju nove crnogorske Vlade i stava partija manje brojnih naroda da će se voditi principima proevropske i građanske Crne Gore? Što je tada radila koalicija Za budućnost Crne Gore? Prijetila mandataru Spajiću i pozivala na “odbranu narodne volje”.

Kako svaka odbrana zahtijeva mobilizatorske koračnice, ova koju je na društvenim mrežama sprovodio ZBCG imala je dostojnu “U boj, Srbine moj”. Analizirajući propagandni sadržaj, Ljubo Filipović je prvi o tome zapisao:

“U pomenutom videu pjesma počinje sljedećim riječima ‘I grakću crne ptice, na pravoslavnom krstu, opet se bude dušmani i psuju majku srpsku’. Kada se pominju dušmani, montažer spretno kadar postavlja na Ervina Ibrahimovića, Mehmeta Zenku i Adrijana Vuksanovića, jer kud ćeš bolje dušmane uz ‘U boj ustani Srbine moj’ od Bošnjaka, Albanca i Hrvata.”

Prema potonjoj informaciji do koje je došao Andrej Nikolaidis i objavio je u svojemu autorskom tekstu na portalu CDM, pritisak koalicije ZBCG i svih velikosrpskih snaga iz okruženja ipak je urodila plodom.

Izgleda da je Spajić našao način kojim bi kao Dritan i URA 2020. godine prevario “zapadne partnere”- ponudio je ZBCG mjesto predśednika Skupštine, tačnije nosiocu četničkog vojvodstva Andriji Mandiću, a koaliciji koju je predvodio s Milanom Kneževićem uhljebljenja po dubini.

Prema Andrejevu pisanju (a ja Andreju vjerujem, jer znam koliko je ozbiljan autor) ta ideja nije neprihvatljiva Niku Đeljošaju, predstavniku jedne albanske koalicije te da se čeka odgovor Bošnjačke stranke.

Uglavnom, prihvate li ovu skarednu, nemoralnu i anticrnogorsku ponudu, predstavnici partija koje predvode Nik Đeljošaj i Ervin Ibrahimović direktno idu na štetu naroda koje predstvaljaju.

Ne znam kako bi pristali na bilo kakvu saradnju s političkom snagom koja je čitavo ljeto podizala tenzije u vezi s Kosovom, slavila teroriste koji su ubili kosovskog policajca i pomagala farbanje militantnih, ratnohuškačkih grafita o povratku vojske na Kosovo; takođe, ne razumijem kako bi mogli podržati vojvodu Mandića koji se javno hvali stavom da negira genocid u Srebrenici i čiji jurišnici slave Ratka Mladića.

Ova Spajićeva ponuda je c4 eksploziv u temeljima građanske Crne Gore. To je direktno povlađivanje Vučićevoj agresivnoj politici koju s Kosova prenosi u Crnu Goru. To nikako ne može biti proevropski jer se evropski put gradi s evropskim snagama.

Uvođenje Mandića i Kneževića u priču oko manjinske Vlade s četničkim vojvodom (ili nekim iz njegove okoline) na čelu crnogorskoga Parlamenta je direktan antievropski čin mandatara Spajića te podlijeganje pritisku onih koji su do juče pozivali na njegov linč.

Zato apelujem na predstavnike političkih partija manje brojnih naroda koji su stub ove države i bez kojih Crne Gore ne bi bilo da ne pristaju na ovu podvalu.

Za Antenu M piše: Boban Batrićević

izvor: antenaM.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

DPS: PES trpi poniženja od ALEKSANDRA Vučića, frustracije bi da liječe na nama, žalosno je na šta su spali… (foto)

"Šef ih je raskrinkao u obmani"... PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 20, 05. 2024……

1 sat ago

Dnevni horoskop za 21. maj 2024. godine…

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi sa naših područja-  Ovan zatvoren,…

1 sat ago

TUGA NAD HERCEGOVINOM: Na ahiret preselio ĆAZIM ĆIBO, predsjednik UABNOR Konjic… (foto)

U subotu 18 maja 2024 godine, na ahiret je preselio predsjednik Uabnor- a Konjic, Ćibo…

3 sata ago

Turska Super Liga- TURCI TO VOLE VRUĆE: FENER IZ INATA ZA GALATINU SRAMOTU SA IGRAČEM VIŠE… (foto, video)

Pobjedom Fenera prvak Turske biće poznat u narednom i ujedno posljednjem kolu Turske Super Lige...…

4 sata ago

STANKO Radulović: Crvena zvezda bi kao ”kokarda” zvučala baš srpski… (foto)

Prosto u tenutku kad Crvena zvezda krade titule u košarci navijači Partizana treba da se…

11 sati ago

SLUGA Milojko SPAJIĆ opet nije dobar ALEKSANDRU Vučić: Odvratna igra i perfidni trik Crne Gore sa amandmanima… (foto)

Srpski autokrata nastavlja da pljuje Spajića i Vladu Crne Gore iako mu se oni dodvoravaju…

11 sati ago

This website uses cookies.