IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PODGORICA: Ovako bi mogla izgledati nova parlamentarna većina u CRNOJ GORI… (foto, video)

Nakon novog dana kombinatorike i još jedne večeri pregovora o novoj Vladi, potvrđeno je ono o čemu se već pisalo juče– bude li realizovan aktuelni plan, buduća većina počivaće na sigurnoj podršci 46 poslanika.

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 12. 10. 2023… 11: 08… PODGORICA: Ovako bi mogla izgledati nova parlamentarna većina u CRNOJ GORI… (foto, video)

Taj broj, svakako, mogao bi biti i veći, a to će prije svega zavisiti od Albanske alijanse, ali i Albanskog foruma, čiji je lider Nik Đeljošaj napustio sinoćnje pregovore.

Nakon što na kraju nije došlo do susreta mandatara Milojka Spajića i čelnika URE, ujedno i odlazećeg premijera Dritana Abazovća, teško je za sada računati kako bi pomenuta stranka mogla biti dio postizborne vladajuće koalicije.

Među 46 poslanika tako će, nakon niza peripetija, odustajanja, pa čak i isključenja iz partijskih organa, biti svih 24 koji su bili na listi Evrope sad. Pored njih, prema aktuelnom planu, u novoj većini će sigurno biti i 13 poslanika koalicije „Za budućnost Crne Gore“, te sedmoro Demokrata.

Čitaj još:   SKANDAL Srbijanske policije: U više navrata pretresali Ervina Ibrahimović, zbog Rezolucije o genocidu u Srebrenici... (foto)

Da li će u novoj Vladi, bude li ona formirana na temelju tog dogovora, na kraju biti političkih predstavnika manje zastupljenih naroda, na kraju će odlučiti dvije albanske liste. Dok Albanski forum ima dva poslanika, Albanska alijansa ima jednog.

Teško je, prema posljednjim informacijama, kako bi u takvu vladu ušla Bošnjačka stranka, koja ima šest poslanika, ali i jedan poslanik Hrvatske građanske inicijative.

Dogodi li se takav scenario, pored partija manje brojnih naroda, u opoziciji bi tako bili i konstituenti koalicije „Zajedno“, te poslanici URE.

Ipak, ako smo nešto naučili iz protekla dva mjeseca, onda je to da više nikakav obrt nije isključen – pa je tako i sa projekcijama većine koja bi stajala iza 44. Vlade Crne Gore.

BONUS VIDEO: Trnovit put đo Vlade Crne Gore – Vladimir Pavićević, Vladimir Dobrosavljević i Duško Mihailović

izvor Kodex.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more