IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VATROSLAV Belan: Vladu CRNE GORE formirat će onako kako ALEKSANDAR Vučić želi… (foto)

Nada se, kaže, da će Zapad ostati na pozicijama na kojima je bio i da će uticati na Spajića i poslati mu poruke da ta vlada u zemlji članici NATO- a, kandidatu za članstvo u EU, nije prihvatljiva…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 12. 10. 2023… 11: 08… VATROSLAV Belan: Vladu CRNE GORE formirat će onako kako ALEKSANDAR Vučić želi… (foto)

Vladu će kontrolisati koalicija Za budućnost Crne Gore, što je bila želja, ideja i strateška namjera predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, kazao je predsjednik Liberalne partije Vatroslav Belan.

On je u emisiji “Pressing” Gradske TV istakao da se mandatar Milojko Spajić za takav sastav vlade odlučio jer je to opcija koja je bliska zvaničnom Beogradu.

“Sada definitivno dobijamo prorusku vladu Vučićevog sveta, Spajić se očigledno opredijelio. Na kraju je pobijedio potpredsjednik PES-a Jakov Milatović, jer će se vlada formirati onako kako je Milatović od početka insistirao”, navodi Belan.

Čitaj još:   SAOBRAĆAJNI HAOS:Kamion sa 50 ljudi pao u provaliju, 13 mrtvih...

Nada se, kaže, da će Zapad ostati na pozicijama na kojima je bio i da će uticati na Spajića i poslati mu poruke da ta vlada u zemlji članici NATO-a, kandidatu za članstvo u EU, nije prihvatljiva.

“Vjerujem da su zapadne zemlje i dalje zainteresovane da Crna Gora bude prva naredna članica EU, a apsolutno sam siguran da to sa ovakvim sastavom vlade neće biti moguće”, poručuje Belan, uz ocjenu da se ponavlja narativ iz devedesetih.

izvor aktuelno.me

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more