IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DVA SELEKTORA nakon pobjede i poraza u Osijeku: Reprezentativci Turske su priuštili nezaboravno veče… (foto, video)

Fudbalska reprezentacija Turske slavila je u Osijeku, na ispunjenoj Opus Areni, protiv domaće selekcije Hrvatske rezultatom 1: 0, u okviru takmičenja u grupi “D” kvalifikacija za EURO 2024…

OSIJEK: Svijet, Sport, vijesti, petak, 13. 10. 2023… 11: 08… DVA SELEKTORA nakon pobjede i poraza u Osijeku: Reprezentativci Turske su priuštili nezaboravno veče… (foto, video)

Sve u svemu, neprepoznatljiva Hrvatska i nakon dvije i pol godine sjajnih utakmica dođe jedna ovakva. Idemo dalje, poručio je izbornik Zlatko Dalić

Selektor reprezentacije Turkiye Vincenzo Montella je, nakon što je pobjedom nad Hrvatskom u Osijeku počeo mandat na klupi turske selekcije, poručio da su njegovi igrači priuštili nezaboravno veče, javlja Anadolu.

Italijanski stručnjak na klupi Turkiye smatra da je rano za procjene ko će zauzeti prvu poziciju u grupi “D”, gdje je njegova ekipa sada prva s 13, dok je Hrvatska drugoplasirana s deset bodova i utakmicom manje.

“Ne možemo još reći da smo u velikoj prednosti za liderstvo na tabeli, jer Hrvatska ima utakmicu manje. Sada se moramo skoncentrisati na sljedeći susret”, rekao je Montella i dodao:

“Prema mom iskustvu, najteža utakmica je ona sljedeća. Moji fudbaleri su se borili patriotskim osjećajima i priuštili su nam nezaboravnu noć.”

Fudbalska reprezentacija Turkiye slavila je večeras u Osijeku, na ispunjenoj Opus Areni, protiv domaće selekcije Hrvatske rezultatom 1:0, u okviru takmičenja u grupi “D” kvalifikacija za EURO 2024.

Selekciju Turkiye po prvi put je s klupe predvodio novi selektor, italijanski stručnjak Vincenzo Montella, koji je kao i njegov hrvatski kolega Zlatko Dalić, uoči ove utakmice imao niz problema sa sastavom usljed povreda i suspenzija igrača.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 9. septembar 2019. godine

Sve u svemu, neprepoznatljiva Hrvatska i nakon dvije i pol godine sjajnih utakmica dođe jedna ovakva. Idemo dalje, poručio je izbornik Zlatko Dalić

Dalić: Sve u svemu, zaslužen poraz od Turkiye

Nakon poraza u Osijeku od Turkiye rezultatom 0:1 u kvalifikacijama za EURO 2024, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić poručio je kako igra nije bila na dostojnoj razini za pobjedu te kako je poraz zaslužen, javlja Anadolu.

“Bitno je shvatiti da ovo nije tragedija, desi se nakon dvije i pol godine velikog uspona i uspjeha da dođe jedna utakmica kakva je bila jučer. Šteta zbog navijača u Osijeku i moja isprika na tom porazu, ali ponavljam, nismo u tragediji, još uvijek sami odlučujemo o sebi, sve je u našim rukama, ali ukoliko ponovimo ovo prvo poluvrijeme, pogotovo protiv Velsa, bit ćemo u velikim problemima.

Drugo poluvrijeme smo se popravili, bili agresivniji, ali bili smo nemoćni i nismo ostvarili situacije i šanse koje bi nas dovele do gola, do poravnanja. Sve u svemu, zaslužen poraz“, izjavio je dan nakon ogleda u Osijeku izbornik Dalić.

Ocijenio je kako je njegova momčad od prve minute utakmice pokazivala često nesigurnost i paniku, kako oba stopera, tako i ostali, što je proizvelo nered kod gola.

Dodao je kako je golman Dominik Livaković prije primljenog gola uspješno spasio dvije situacije, no i da je nepotrebno izašao kada je primio gol turskog napadača lobom.

Čitaj još:   Postignut dogovor, nakon tri godine AMAN otvara SVETI STEFAN... (foto)

Uz dio ključnih igrača koji su bili ozlijeđeni, kao dio problema Dalić je naveo nestandardnost igre reprezentativaca u svojim klubovima.

“Sve u svemu, neprepoznatljiva Hrvatska i nakon dvije i pol godine sjajnih utakmica dođe jedna ovakva. Idemo dalje“, naglasio je Dalić.

BONUS VIDEO: Hrvatska poražena od Turske u prvom nastupu na novom osječkom stadionu

izvor agencije AA

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more