IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BALKANSKO PRVENSTVO U DŽUDOU za mlađe seniore (do 23 godine): Balkan Judo U23 Šampiyonat u Bahçelievleru- ISTANBUL… (foto, video)

Džudo reprezentacija BOSNE i HERCEGOVINE uspješno je završila nastup na Balkanskom prvenstvu za mlađe seniore (do 23) koje se ove godine održalo u evropskom dijelu Bahçelievler u Istanbulu…

ISTANBUL: Svijet, Sport, vijesti, nedelja, 15. 10. 2023… 20: 08… BALKANSKO PRVENSTVO U DŽUDOU za mlađe seniore (do 23 godine): Balkan Judo U23 Šampiyonat u Bahçelievleru- ISTANBUL… (foto, video)

Domaćin “U23 Balkanskog džudo šampionata” u organizaciji Balkanskog džudo saveza bila je opština Bahčelievler.

Pobjednici takmičenja u kojem se takmičilo 150 sportista nagrade su primili od gradonačelnika Dr Hakana Bahadira.

Ukupno 150 sportista iz Albanije, Bugarske, Bosne i Hercegovine, Kipra, Grčke, Moldavije, Sjeverne Makedonije, Rumunije, Srbije, Kosova i Turske učestvovalo je na prvenstvu održanom u Sportskom kompleksu Siyavuşpaşa općine Bahçelievler u Istanbulu.

Svečanom otvaranju takmičenja prisustvovali su gradonačelnik Bahçelievler dr Hakan Bahadır, provincijski direktor za omladinu i sport Istanbula prof. dr. Prisustvovali su Burhanettin Hacıcaferoğlu, predsjednik Turske džudo federacije Sezer Huysuz, gosti i sportisti.

Nakon ceremonije otvaranja, predsjednik Federacije Huysuz poklonio je predsjedniku dr Hakanu Bahadıru džudo kimono.

Osim dešavanjima na sportskim terenima na  Balkanskom prvenstvu za mlađe seniore (do 23) koje se ove godine održalo u Istanbulu, dio reprezentacije Bosne i Hercegovine na čelu sa trenerom Emirom Ibragićem i takmičarkama judo kluba Sarajevo, Karić Lejla (2007) i Crnčalo Amina (2005) imale su i dodatna dešavanja u jedinom gradu na planeti koji se nalazi na dva Kontinenta MEGAPOLISU Istanbulu…

Čitaj još:   BiH se plasirala u elitni rang Lige nacija...

Popodne u Istanbulu u nedelju 15.10. 2023 trener Emir Ibragićem i takmičarke judo kluba Sarajevo, Karić Lejla (2007) i Crnčalo Amina (2005) proveli su u posjeti udruženju TURKIYE BOSNA SANCAK DERNEK na Bajrampaši, dočekao ih je NASKO Murić, čovjek koji je prepoznatljiv kao dobar domaćin i veliki prijatelji sporta i sportista iz prostora bivše zajedničke države a naročito Sarajeva i Bosne i Hercegovine…

Takmičarke judo kluba Sarajevo, Karić Lejla (2007) i Crnčalo Amina (2005) su nastupile u Istanbulu na balkanskom prvenstvu U23.

Dospjele su u finalnom bloku gdje su u individualnom dijelu takmičenja završile kao petoplasirane.

U mix timovima je nastupila Amina Crnčalo sa još 9 reprezentativaca BiH, gdje su ekipno osvojili treće mjesto. Čestitamo našim mladim takmičarkama te im želimo puno sreće u predstojećim takmičenjima!

Regionalni portal iBalkan.net pratio je kompletna dešavanja na Balkan Judo U23 Šampiyonat u Bahçelievleru- ISTANBUL…

izvor iBalkan.net

Čitaj još:   Crnogorska konzervativna partija, najavila proteste u Bogetićima 13, 14, i 15. oktobra: Oduprimo se i pokažimo otpor... (foto)
Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more