IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ŠEFKO Ličina: Crnogorska dijaspora iz Švajcarske, kategorički protiv organizovanja popisa u CRNOJ GORI… (foto)

Predsjednik Udruženja švajcarsko– crnogorskog prijateljstva saopštio je Šefko Ličina da se dijaspora kategorički protivi organizovanju popisa stanovništva u kome Crna Gora više od godine funkcioniše sa vladom u tehničkom mandatu.

On je istakao da su sve vitalne državne institucije obesmišljene do apsurda.

– Draga naša Crna Goro, dijaspora iz Švajcarske, sa velikom pažnjom prati dešavanja u Crnoj Gori vezano za tzv. popis stanovništva, a koji je predviđen za novembar 2023.g.

Crnogorski političari koji djeluju kao uslužna djelatnost srpskom režimu postarali su se da Crna Gora na kulturnom, prosvjetnom, naučnom i ekonomskom planu izgubi svoj, autentični kurs razvoja. Pored svega, krajnje je neprimjereno da se popis održava u vremenu političkih tenzija oko formiranja nove vlade i to u izbornoj godini– rekao je Ličina.

Naglašava da se od renutka najave popisa stanovništva od strane afirmatora tzv. Srpskog sveta, u Crnoj Gori vodi najprlajvija kampanja ubjeđivanja stanovništva da se iskažu kao nacionalni Srbi.

Čitaj još:   Aleksandra Subotić u krilu svog 20 god starijeg dečka, pa mu uputila nježne riječi (foto)
Beograd, 10.03.2023. – Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Milos Vucevic i nacelnik Generalstaba Vojske Srbije general Milan Mojsilovic prisustvovali su danas darivanju ikona koje je patrijarh srpski Porfirije, uz blagoslov, urucio Gardi Vojske Srbije. Ikone Svetog Djordja i Svetog Despota Stefana izrađene u manastiru Kovilj od danas su deo Bogosluzbenog prostora Garde Vojske Srbije. (BETAPHOTO/MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE/Nikola Nedeljkovic)

– Pri čemu se ne isključuju ni podmićivanja, kao ni „bacanje prokletstva“ od strane sveštenika Crkve Srbije na sve koji odbijaju da se iskažu kao pripadnici srpskog nacionalnog korpusa.

Kruna svega je i dolazak srpskog patrijarha Porfirija, koji suprotno elementarnoj kulturi ponašanja gosta zloupotrebljava vjerski skup, kome je dat veliki poublicitet da brutalno falsifikujući crnogorsku prošlost izgovori kako se u Crnoj Gori nalaze srpski korijeni – kazao je on.

Takav postupak vidi kao najotvoreniji vid propagande preko zloupotrebe vjerskih osjećanja.

– Ukoliko se ovakav popis, koji u svemu podśeća na nelegalnu i nelegitimnu Podgoričku skupštinu iz 1918. godine ne odloži, crnogorska dijaspora iz Švajcarske će pozvati sunarodnike, kao i članove svojih porodica da se takav teledirigovani popis bojkotuje – poručio je Ličina.

Izvor: PA

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more