IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DPS: Aleksandar VUČIĆ, se odgovorom na pitanje koje je sam sebi namjestio, ponovo se miješa u popis u Crnoj Gori… (foto)

Današnjom izjavom da se ne miješa u popis u Crnoj Gori, koju je Aleksandar Vučić dao kao odgovor na pitanje koje je, podrazumijeva se, kao i obično, sam sebi namjestio, srpski predsjednik se još jednom, po ko zna koji put, direktno umiješao u proces koji predstavlja statistički metod prikupljanja podataka u Crnoj Gori, bez dodirnih tačaka sa drugim državama, a još manje sa njenim predsjednicima, saopštila je Demokratska partija socijalista.

U DPS-u ističu da stepen zainteresovanosti Vučića za popis u Crnoj Gori, jasno je, spada u domen političke patologije.

“Njegova ambicija da „bdi“ nad srpskim narodom u suverenim državama regiona, i time maše u javnosti države čiji je predsjednik, nikome ništa nije dobro donijela, ponajmanje srpskom narodu, a mnogima je učinila zlo”, naglašava DPS u reagovanju dostavljenom medijima.

Ova ambicija se, ukazuju, pojačava kako se približavaju izbori u Srbiji.

“Jer očigledno i Vučić smatra ono što je jedan od članova njegove političke posluge iz Crne Gore poručio pred prošli popis: „Broj onih koji se budu izjasnili kao Srbi, pokazaće ne samo demografsku stvarnost već i realan uticaj spoljne politike Srbije u Crnoj Gori, Makedoniji, Hrvatskoj“ (A. Mandić, 2011).

To je dodatni razlog što se Vučić sve intenzivnije upinje da utiče na popis u Crnoj Gori, i što je naredio svojim političkim poslušnicima da ga ni po koju cijenu ne odlažu jer mu je potrebno da njime maše u svojoj predizbornoj kampanji”, navodi DPS.

Čitaj još:   IZBODENA NA STANICI:Imao zabranu prilaska ženi, ubio je usred dana...

Kako su dodali, opsesija Aleksandra Vučića popisom u Crnoj Gori traje godinama.

“Dugačak je niz tirada, predsjednika Srbije na temu popisa u našoj državi, i zato ih nećemo navoditi”, navodi DPS.

Ipak, naglašavaju, ako on želi da vjeruje da se ne miješa, kao što se uostalom ni u šta ne miješa što se dešava pod njegovom komandom, ostaviće ga u tom uvjerenju.

“Političko – obavještajna operacija koja služi jačanju velikosrpskog nacionalizma i federalizaciji Crne Gore, nije popis. To je Vučićeva šarada, u koju je upregao institucije ove države, kako bi izvukao najjači stub na kojem stoji savremena Crna Gora, a to je njen građanski karakter, i tako je učinio plijenom pomahnitalih velikodržavnih nacionalizama.

Jedino poručujemo Aleksandru Vučiću i  njegovoj političkoj posluzi u Crnoj Gori, da lažni popis koji će biti sproveden pod ovakvim pritiskom, bez kontrole, u institucionalnom i političkom haosu, neće imati statističku a ni političku upotrebu, već će se pamtiti samo kao još jedan primjer bijednog sluganstva i izdaje sopstvene zemlje”, zaključuje DPS u reagovanju.

izvor: aktuelno.me

Čitaj još:   PUKLA BRUKA: Vučić priredio romantičnu večeru za premijera Španije... urnebesne reakcije na društvenim mrežema... (foto, video)
SAMARA: Vučićev sin među kriminalcima na utakmici Srbija- Kostarika…

Fotografije prikazuju Danila Vučića kako navija u grupi ljudi, među Read more

Adil Osmanović u Novom Pazaru: Vučić mora osuditi Dodikove izjave…

Zamjenik predsjednika SDA i ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović, Read more