IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DVOSTRUKI ARŠINI: Jakov MILATOVIĆ proziva EU zvaničnike za miješanje u popis, a VUČIĆ ne smije ni da pomene… (foto)

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović nije se libio proteklih dana da komentariše i kritikuje preporuke evropskih zvaničnika koje su se ticale popisa i formiranje Vlade.

Isti JAKOV Milatović kad otvoreno miješanje dolazi iz susjedne Srbije i njenog predsjednika Aleksandra Vučića stidljivo reaguje, odbijajući da ga imenuje, nego ga smješta u isti koš sa visokim evropskim zvaničnicima.

Mlatović se u prethodnom periodu nije ustručavao da “prozove” imenom i prezimenom visoke evropske zvaničnike od čega je jedan i izvjestilac Evropskog parlamenta za Crnu Goru Tonino Picula.

Predsjednik je komentarišući prije nekoliko dana to što će se pitanje popisa u Crnoj Gori naći na dnevnom redu Evropskog parlamenta, rekao da ne bi volio da je evropski poslanik Tonino Picula zloupotrijebljen od nekih lokalnih političara “da bude njihov mikrofon u Evropskom parlamentu”.

“To ne bi bilo dobro ni za Piculu. Mislim da Picula ima jasne stavove evropskih institucija prije svega Eurostata”, dodao je on.

Iako Picula nije “zalutao” u odnose Crne Gore i EU institucija, već je zvanični izaslanik koji je predstavljao svoj izvještaj o napretku naše države u EU, Milatović je zvanično izvještavanje EU o Crnoj Gori ocijenio kao direktno miješanje u unutrašnje stvari CG.

Naravno, nije Milatović u prethodnom periodu zaboravio ni ambasadore zapadnih zemalja u Crnoj Gori, koji su upozoravali da bi formiranje Vlade sa koalicijom “Za budućnost Crne Gore” bilo pogubno po EU integracije Crne Gore u EU.

Čitaj još:   ŠEJTANOV RJEČNIK U VUČIĆEVOJ SRBIJI: „Marš odavde bando pokvarena!“

“Neprihvatljiv je bilo koji pokušaj miješanja inostranih aktera, iz regiona ili ostatka svijeta, u kreiranje Vlade”, saopštio je Milatović prije 20-tak dana.

No, na izjave predsjednika Srbije Aleksandara Vučića od 21. .oktobra nije se usudio da reaguje direktno.

Vućić je prije dva dana rekao “Da biste ušli u Vladu Crne Gore morate da kažete sve najgore o Beogradu. Šta je Beograd kriv, pa zato što tamo žive Srbi” i dodao da u Vladu ne može “neko ko je Srbin i ko nije opsovao Beograd”.

Na odgovor Milatovića nismo morali dugo da čekamo, no kakav je odgovor uputio na direktno miješanje VUčića u unutršanje stvari Crne Gore bolje da nismo dočekali.

“Komentari inostranih zvaničnika po pitanju formiranja vlade i popisa stanovništva su neprimjereni jer je Crna Gora suverena, građanska i demokratska zemlja”, naveo je Milatović na Tviteru.

Još jednom Milatović je ovako blagom izjavom izbjegao da direktno odgovori Vučiću i da ga u svom reagovanju prozove imenom i prezimenom.

Svojim djelovanjem usmjerenim ka Vučiću i EU zvaničnicima, Milatović je još jednom pokazao kome je privrženiji, i jasno stavio do znanja ko smije, a ko ne da se miješa u unutrašnje stvari Crne Gore.

Čitaj još:   NENAD Čanak: JAKOV Milatović izabran na preporuku Mitropolije crnogorsko- primorske... (foto)

Ne treba biti baba Vanga da i građanima bude jasno.

izvor: standard.me

SAMARA: Vučićev sin među kriminalcima na utakmici Srbija- Kostarika…

Fotografije prikazuju Danila Vučića kako navija u grupi ljudi, među Read more

Adil Osmanović u Novom Pazaru: Vučić mora osuditi Dodikove izjave…

Zamjenik predsjednika SDA i ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović, Read more