IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NESREĆA U ŠUMI, STABLO PALO NA NJEGA: Mladić od 24 godine iz BIH teško povrijeđen na radu u Austriji… (foto, video)

Dvadesetčetverogodišnji državljanin Bosne i Hercegovine teško je povrijeđen u nesreći na radu koja se dogodila u Austriji…

BEČ: Svijet, Crna Hronika, vijesti, vijesti, utorak, 24. 10. 2023… 11: 09… NESREĆA U ŠUMI, STABLO PALO NA NJEGA: Mladić od 24 godine iz BIH teško povrijeđen na radu u Austriji… (foto, video)

Prema pisanju austrijskih medija, on je tokom sječe šume u šumarskom gazdinstvu St. Oswald ob Eibiswald pokušao motornom testerom presjeći stablo…

Dvadesetčetverogodišnji državljanin Bosne i Hercegovine teško je povrijeđen u nesreći na radu koja se desila na jugozapadu Štajerske. 

Nesreća se dogodila jučer malo poslije 8 sati.

Prema pisanju austrijskih medija, on je tokom sječe šume u šumarskom gazdinstvu St. Oswald ob Eibiswald pokušao motornom testerom presjeći stablo do kraja kada se ono iznenada obrušilo i direktno ga pogodilo.

Čitaj još:   U analizi o Otvorenom Balkanu: Ulazak CRNE GORE se ne preporučuje, “ukidanje” granica bi pomoglo kriminalu…

Odmah mu je pružena prva pomoć, ali zbog nepristupačnog terena nesretni mladić je u konačnici u bolnicu prebačen helikopterom.

Bolnica se još nije oglasila o stupnju povreda mladića, ali informacije govore kako se radi o težim tjelesnim povredama.

Mladiću je na mjestu događaja pružena prva pomoć, a zbog nepristupačnosti terena, helikopterom je prebačen u Univerzitetsku bolnicu u Grazu.

Iako nema zvaničnih informacija o stepenu povreda, austrijski mediji prenijeli su da se radi o ozbiljnim povredama.

BONUS VIDEO: Personenrettung nach Arbeitsunfall auf Baustelle in Wels- Schafwiesen

izvor: Fenix- magazin/ MV

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more