IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

RESTORAN IZ ZAVIDOVIĆA VIŠE NE PRODAJE PROIZVODE IZ IZRAELA! (foto)

U zavidovićkom restoranu ‘WELL DONER’ od danas gostima ne služe Coca Coline sokove i njihove proizvode...

ZAVIDOVIĆI: BiH, Ekonomija, vijesti, vijesti, srijeda, 25. 10. 2023… 21: 09… RESTORAN IZ ZAVIDOVIĆA VIŠE NE PRODAJE PROIZVODE IZ IZRAELA! (foto)

Brojni građani, pratioci njihove Facebook stranice, čestitali su vlasniku na ovakvoj odluci pozivajući i druge da učine isto, kao i građane da ne kupuju proizvode koji dolaze iz zločinačke zemlje.

-Razlog već svi dobro poznajete. Hvala na razumjevanju – objavili su na zvaničnoj stranici restorana uz zastavu Palestine izražavajući tako bojkot proizvoda iz Izraela, a zbog genocida koji ova zemlja već danima čini Pojasu Gaze.

Mnogobrojni građani, pratioci njihove Facebook stranice, čestitali su vlasniku na ovakvoj odluci pozivajući i druge da učine isto, kao i građane da ne kupuju proizvode koji dolaze iz zločinačke zemlje.

Čitaj još:   IVAN Vujović: Velikosrpski nacionalizam pulsira jednakom žestinom kao devedesetih... (foto)

ŠTA VI MOŽETE UČINITI?

– Ne kupujte niti jedan proizvod proizveden u Izraelu (obratite pažnju na zemlju porijekla, posebno za maslinovo ulje, naranče i odjeću).

Osim kompanija koje ćete naći na listi kompanija za bojkot, obratite pažnju i na barkodove.

KAKO PREPOZNATI IZRAELSKE PROIZVODE?

Barkod izraelskih proizvoda počinje brojevima 729.

Obimna istraživanja su vršena kako bi se identificirale kompanije koje podržavaju Izrael. Za sve navedene kompanije postoje javne reference, tako da i sami možete provjeriti činjenice i razumjeti kako ove kompanije podržavaju Izrael. (A.S.)

izvor Hayat.ba