IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VUČIĆEV EKONOMSKI TIGAR ZA PODSMJEH: Srbija je šampion u kriminalu, broju radnih sati, zagađenju vazduha i zašećerenom medu… (foto)

Kada je u pitanju broj željezničkih kompozicija koje su iskočile iz šina, Srbija je nadmašila sve zemlje Evropske unije– zajedno. Od 2020. do kraja 2022. ukupan broj iskliznuća vozova na srpskim prugama bio je 195, dok je u istom periodu u 18 država EU taj broj iznosio 180

U Srbiji se u prethodnom periodu desilo i dešava mnogo toga što nije trebalo. Jedan takav događaj zatrpavao je drugi, pa se danas malo ko sjeća koliko puta su vozovi iskliznuli iz šina na prugama, kao i da građani Srbije dišu skoro najzagađeniji vazduh u Evropi, piše Slobodna Bosna.

”Istinomer” na kraju svakog mjeseca podsjeća na važne događaje koji nisu smjeli da se dese.

Toliko puta čujemo da je Srbija prva u regionu, lideri u ovome i onome, pa je na sreću (ili žalost) i rekorder u broju radnih sati provedenih na poslu. Naime, evropska služba za statistiku Eurostat je 20. septembra objavila da su radnici u Srbiji tokom prošle godine u prosjeku radili 43,3 sata nedjeljno, što je za skoro šest sati više od prosjeka u Evropskoj uniji.

Možda život u Srbiji nije sladak, ali zato med koji tamošnji stanovnici jedu je presladak. Od 25 uzoraka meda, koji su testirani po novoj akreditovanoj metodi za utvrđivanje falsifikata hrane i pića, 22 nisu prošla testove. Utvrđeno je da je u tih 88 posto uzoraka medu dodavana neka vrsta šećera u različitim procentima.

Čitaj još:   ALEKSANDAR Vučić- NADMAŠIO SEBE: İspunio obećanje i doručkovao parizer... (foto, video)

Srbija prednjači i po zagađenju vazduha. Britanski Guardian je nedavno objavio da je vazduh u Beogradu lošiji nego u bilo kom drugom evropskom gradu.

Po zagađenju vazduha, Srbija je zauzela neslavno drugo mjesto posle Sjeverne Makedonije, prenosi N1 Srbija pisanje Gardijana.

Kada je u pitanju broj željezničkih kompozicija koje su iskočile iz šina, Srbija je nadmašila sve zemlje Evropske unije – zajedno. Od 2020. do kraja 2022. ukupan broj iskliznuća vozova na srpskim prugama bio je 195, dok je u istom periodu u 18 država EU taj broj iznosio 180.

Još jedno dostignuće, kojim ne treba da se Srbi diče, je broj SLAPP tužbi. U Evropi je u proteklih godinu dana zabilježeno više od 250 SLAPP tužbi, a u Srbiji 35 – što tu zemlju stavlja na 10. mjesto u ovoj kategoriji.

Još bolje od SLAPP tužbi, Srbiji ide kriminal, a prema Globalnom indeksu organizovanog kriminala za 2023. godinu u Evropi Srbija zauzima – treće mjesto. Visoko stoji i kada se poredi sa ostatkom svijeta – od 193 države, oni su 40.

Čitaj još:   SPREMAN DA POMOGNE U POLITIČKOM UKLANJANJU... VUČIĆ preko Grenela NUDI DODIKOVU GLAVU

izvor: aktuelno.me

SAMARA: Vučićev sin među kriminalcima na utakmici Srbija- Kostarika…

Fotografije prikazuju Danila Vučića kako navija u grupi ljudi, među Read more

Adil Osmanović u Novom Pazaru: Vučić mora osuditi Dodikove izjave…

Zamjenik predsjednika SDA i ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović, Read more