IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ŽELJKO Vukmirović: RAJO se, zaista, snašao, što će biti s Milančetom? (foto)

EVO, Rajo se, zaista, snašao. I uvijek može da kaže kako PIPUN- Milanče nije malo dijete da ga cijeli život vodi za ruku. Uostalom, neće biti jedini…

PODGORICA: Crna Gora, Kolumne, vijesti, vijesti, srijeda, 25. 10. 2023… 12: 09… ŽELJKO Vukmirović: RAJO se, zaista, snašao, što će biti s Milančetom? (foto)

To Milančetu mogu da spočitaju i srpski popovi koji su se, pak, podmirili Temeljnim ugovorom i jedinstvenim transferom crnogorskih crkava i manastira na konto srpske crkve. A to što se Milanče nije ugradio na vrijeme…

piše: Željko Vukmirović

Pustite sad Andriju Mandića. On se snašao. Bila je rabota. Naročito se snašao povodom prigodnog uhljebljenja u očiglednoj i naročitoj gužvi oko fotelje predsjednika crnogorskog Parlamenta. Nije mala stvar.

Nego, što će biti s onim drugim? Što će biti s Milančetom?

Valjda neće završiti u nekom od mogućih prigovora svojih komšiji u rođenoj Zeti, kada ga ovih dana sačekaju sa – “kako ti ga kaza Rajo, a?”. I još mu pridaju još čuveniji zaključak “on se podmiri, tebe ostavi”.

Oko tih mogućnosti nema ništa sporno. Rajo se, zaista, snašao. I uvijek može da kaže kako Milanče nije malo dijete da ga cijeli život vodi za ruku. Uostalom, neće biti jedini. To Milančetu mogu da spočitaju i srpski popovi koji su se, pak, podmirili Temeljnim ugovorom i jedinstvenim transferom crnogorskih crkava i manastira na konto srpske crkve.

Čitaj još:   ZIMA PROMIJENILA PLANOVE: Vrijeme koje se očekuje narednih nekoliko dana... (foto)

A to što se Milanče nije ugradio na vrijeme…

Istina je da su Andrija Mandić i Milan Knežević bili lideri prosrpske i proruske političke koalicije Demokratski front. Istina je i da je to bio baždaren angažman, isplativa opcija bazirana na praideji o ugroženosti Srba, inače jednom naročito komercijalnom štivu rasprodatom još s početka devedesetih. Ili je to bilo s kraja ’80-tih? Ili je sve to bilo još od onda…

Istina je i da je Milanče vazda malo štrčao iz te priče, sa onim đedovskim partizanskim spomenicama.

Svejedno, posao nije smio da trpi. Isplativost srpskog nacionalizma je zaglavila u unosnoj profesiji. Stiglo se do raznih promotera, sponzora, nalogodavaca. Putovalo se, prikazivalo, galamilo.

A onda je sve utihnulo. Potpisan je koalicioni sporazum o formiranju nove vlasti. Obezbijeđena je fotelja predsjednika crnogorskog Parlamenta. “Kosovo je Srbija” je i konačno ustanovljeno kao suva drenovina, NATO je postao saveznik, a Srbi u Crnoj Gori, pazi sad, tek građani koji tvore tu državu uz Crnogorce, Bošnjake, Albance, Muslimane, Hrvate i Rome.

Ostaci članstva Demokratskog fronta, a u duhu već pomenute profesionalizacije, nisu se dali smetnuti. Istog časa su prionuli na zahtjeve o preuzimanju raznih resora, ponajprije onih u bezbjednosnom sektoru, a onda i na pozicije iz dogovorenog procenta po dubini, što god to značilo.

Rajo se, kao što već svi znamo, snašao.

Nego, što će biti s onim drugim? Što će biti s Milančetom?

Čitaj još:   Zbog nevremena u Crnoj Gori vojska u pripravnosti, snijeg izazvao haos... (foto)

Kako sada stvari stoje, a neke su već i legle, epilog ove priče se potražuje u onoj obavezujućoj napomeni za početak programa u kojem su stvari ogoljene i sve se vidi. I to bez Mia Kalife ili Lise En…

“Ne preporučuje se mlađima od 18 godina”…

izvor aktuelno,me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more