IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Desetine hiljada prisutnih na Velikom mitingu za Palestinu u Istanbulu… (foto, video)

Neki od prisutnih nosili su i trake za glavu s natpisom: “Svi smo mi Palestinci”, “Okončajte genocid, neka djeca žive” i “Budite glas palestinske djece”…

ISTANBUL: Svijet, Crna Hronika, vijesti, subota, 28. 10. 2023… 13: 28… Desetine hiljada prisutnih na Velikom mitingu za Palestinu u Istanbulu… (foto, video)

Desetine hiljada ljudi u Istanbulu u subotu se pridružilo Velikom mitingu za Palestinu, na aerodromu “Ataturk”, javlja Anadolu.

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan, koji će se obratiti okupljenima, pozvao je naciju da prisustvuje skupu kako bi “svijetu pokazao bratstvo između Turaka i Palestinaca”.

Neki od prisutnih nosili su i trake za glavu s natpisom: “Svi smo mi Palestinci”, “Okončajte genocid, neka djeca žive” i “Budite glas palestinske djece”.

Širom terena postavljeni su LED ekrani, kako bi prisutni mogli pratiti skup, a na prostoru mitinga provode se stroge mjere sigurnosti.

Čitaj još:   Albanac sa SRPSKIM pasošem izveo NAJBRUTALNIJE ubistvo u hrvatskom podzemlju...

Međunarodno poznati umjetnici kao što su Yusuf Islam, Maher Zain i Omer Karaoglu učestvuju na mitingu, a prisutnima se već obratio Yusuf Islam.

Skupu, pored turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana, prisustvuju i brojni drugi turski zvaničnici.

BONUS VIDEO: İstanbul'dan Tüm Dünyaya Hayrkırdı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: “YAZIKLAR OLSUN!” | Haber

izvor iBalkan.net/ agencije AA

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more