IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

YUSUF Islam britanski pjevač i kompozitor, poručio iz ISTANBULA: Tokom opsade Sarajeva međunarodna zajednica čekala je četiri godine, koliko će proći dok traju masakri u Gazi? (foto, video)

Vidjeli smo kako je međunarodna zajednica posmatrala i čekala četiri godine dok su trajali masakri i opsada Sarajeva. Nisu uradili ništa. Koliko će sada dugo čekati da zaustave ove nečovječnosti, poručio je britanski pjevač i kompozitor Yusuf Islam…

ISTANBUL: Svijet, Crna Hronika, vijesti, subota, 28. 10. 2023… 19: 28… YUSUF Islam britanski pjevač i kompozitor, poručio iz ISTANBULA: Tokom opsade Sarajeva međunarodna zajednica čekala je četiri godine, koliko će proći dok traju masakri u Gazi? (foto, video)

Britanski pjevač i kompozitor Yusuf Islam, ranije poznat kao Cat Stevens, poručio je na Velikom mitingu za Palestinu u Istanbulu kako je međunarodna zajednica tokom opsade Sarajeva četiri godine čekala i posmatrala, te upitao koliko će čekati dok traju masakri u Gazi, javlja Anadolu.

Na aerodromu “Ataturk” u Istanubulu u toku je Veliki miting za Palestinu, kojemu prisustvuje na desetine hiljada ljudi. Prisutnima se obratio poznati pjevač i kompozitor Yusuf Islam.

Čitaj još:   Vic dana Sex dijeta za muskarce u ovim vrućim jesenjim danima... (foto)

U obraćanju je podsjetio kako su djeca uvijek najveće žrtve rata, citirajući stihove pjesme koju je napisao za djecu Bosne, u vremenu agresije na tu zemlju.

“Vidjeli smo kako je međunarodna zajednica posmatrala i čekala četiri godine dok su trajali masakri i opsada Sarajeava. Nisu uradili ništa. Koliko će sada dugo čekati da zaustave ove nečovječnosti”, poručio je Islam.

Islam je potom otpjevao dijelove pjesme napisane djeci Bosne, koja se zove “The Little Ones”.

BONUS VIDEO: İngiliz müzisyen Yusuf İslam, Büyük Filistin mitinginden dünyaya seslendi! 

izvor iBalkan.net/ agencije aa

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more