IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

“Mali Šešelj” moli Vučića: Predsjedniče, žrtvuj se još jednom zbog… (foto i vodeo)

Vulin zatražio je od Vučića da se “žrtvuje još jednom i odbije svaki razgovor o ‘non- paperu’ i o priznanju Kosova”

BEOGRAD: Srbija, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 29.04.2021…00. 49…  “Mali Šešelj” moli Vučića: Predsjedniče, žrtvuj se još jednom zbog… (foto i vodeo)

Vulin tražio je od Vučića da”odmah raspiše vanredne izbore kako bi nacija rekla šta misli o priznanju Kosova, ali i da tako omogući svim strankama da izađu pred Srbiju i pokažu od čega su i za koga su”.

MINISTAR VOJNI POSETIO GRANICARE

Tražim od predsjednika Vučića da odbije razgovor o priznanju i da velikim silama koje su pisale “non- paper” saopći da se rješavanje pitanja Kosova ne može pronaći bez rešenja za Republiku Srpsku i za nacionalno pitanje Srba u cjelini – rekao je Vulin, u pisanoj izjavi, koju je prenio Pokret socijalista, čiji je predsjednik.

On je naveo da je “potpuno svjestan da, ukoliko predsjednik Vučić odbije inicijativu velikih sila, da to vrlo lako može da bude njegova posljednja borba”.

Ko hoće konačni sporazum, neka velike sile predlože i konačno rješenje srpskog nacionalog pitanja u cjelini, a ne u jednom dijelu srpskog svijeta. Tražim od Vučića da svojom žrtvom, još jednom, spriječi priznanje Kosova. Samo on to može i samo on to smije. Tražim mnogo, ali imam i od koga – Vulin.

Čitaj još:   ANKARA: Od COVID- 19 oporavilo 7.089 osoba u Turskoj... (foto)

I tako, još jednom Vučićev mali Šešelj je progovorio u ime svog šefa. Istovjetna retorika bila je i prije nekoliko dana, kada je Vulin gostujući na TV Pink, u komentaru o “non-paperu” koji je uzbunio cijelo Evropu i Balkan, kazao da mu nije jasno zašto su granice država na Balkanu nepromjenjive.

– Zašto srpsko nacionalno pitanje se ne bi konačno riješilo tako što bi došlo do ujedinjenja Srba u jednoj državi- pitao je Vulin.

Podsjećamo, u Strategiji odbrane i nacionalne sigurnosti Srbije iz 2019. godine, koja nije ništa drugo do pokušaj reinkarnacije Miloševićeve politike iz 90-ih godina, “svi Srbi u jednoj državi” i stvaranje “Velike Srbije”, prvi put je spoment bh. entitet Republika Srpska.

Očuvanje Republike Srpske jedan je od vanjskopolitičkih prioriteta Republike Srbije – stoji u Strategiji.

Prošle godine, dok je obavljao dužnost ministra odbrane Srbije, Vulin je poručio kako predsjednik Srbije jest i mora biti predsjednik svih Srba, gdje god žive, te je istaknuo da Aleksandar Vučić treba stvarati “srpski svijet”.

Beograd mora da u sebi i oko sebe okupi sve Srbe, a predsjednik Srbije je predsjednik svih Srba – rekao je Vulin tada.

Čitaj još:   MEDO O NABAVCI VAKCINA: Apostoli, još gledaju u nebo... (foto)

Izvor Faktor