IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BOBAN Batrićević POZVAN u Vašington na Molitveni doručak: Protiv njega se pokreće prekršajni proces zbog javno izrečene kritike… (foto)

Profesor Fakulteta za crnogorski jezik i književnost i potpredśednik Crnogorskoga PEN centra Boban Batrićević pozvan je u Vašington na 72. Molitveni doručak.

Kako podsjećaju sa FCJK i iz Crnogorskog PEN centra, Molitveni doručak je tradicionalno okupljanje svakoga prvog četvrtka u februaru na kome se srijeću lideri, političari, biznismeni, intelektualci iz svih krajeva svijeta.

„Fakultet za crnogorski jezik i književnost i PEN centar drže veoma značajnim što će profesor Batrićević biti prisutan na tako važnome događaju đe će u sklopu višednevnoga programa imati prilike da američku i svjetsku javnost upozna s dešavanjima u crnogorskome društvu, ruskome i srpskome uticaju koji destabilizuju našu državu te o sve većim prijetnjama po mir u regionu Zapadnoga Balkana“, ističu sa FCJK i PEN centra.

Čitaj još:   KONAČNA ODLUKA: "Moja adresa Srebrenica" bojkotuje izbore 21. februara... (foto)

Napominju da je ovo svojevrsno priznanje Batrićeviću zbog njegova javnog angažmana na promociji vrijednosti demokratskih društava, ove godine stiglo u trenutku dok protiv njega državno tužilaštvo pokreće prekršajni proces zbog javno izrečene kritike na račun istorijskog revizionizma, promocije ruske imperijalne politike i slavljenja ratnih zločina i fašističkih saradnika.

izvor: analitiku.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more