IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

POKRET EVROPA SAD (PES)- “mjerka” mjesto direktora Uprave policije… (foto)

Mjesto direktora Uprave policije Crne Gore u narednom periodu moglo bi da pripadne Pokretu Evropa sad (PES) jer su tokom pregovora o formiranju nove vlasti iz te stranke iskazali ozbiljno interesovanje za tu poziciju, saznaje Portal RTCG.

U opticaju za novog direktora je više imena a  izvori portala RTCG ne isključuju mogućnost ni da na mjesto direktora Uprave policije bude vraćen Zoran Brđanin, posebno što je on ranije i sudskom presudom zapravo vraćen na to mjesto. 

Na sjednici Vlade Crne Gore krajem marta ove godine nakon predloga ministra unutrašnjih poslova u tehničkom mandatu Filipa Adžića smijenjen je dotadašnji direktor Uprave policije Zoran Brđanin i podržano je imenovanje Nikole Terzića za v.d. direktora Uprave policije. Upravni sud poništio je potom kao nezakonito rješenje o smjeni Brđanina. 

Nova vlada, prema ekspozeu mandatara Milojka Spajića, kao jedan od prioriteta imaće borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije. Osvrt na rad policije trebalo bi da da i Evropska komisija, u izvještaju o napretku Crne Gore koji se očekuje početkom novembra. 

Crnogorska policija posljednjih godina pogođena je nizom ozbiljnih skandala, od veza pojedinih funkcionera i policajaca sa narko-kartelima, do slučajeva policijske torture i nelegalnog bogaćenja nekih rukovodilaca. 

Čitaj još:   KRATKA VLADAVINA MOĆNOG ČOVJEKA: Mlad, uspješan, umiješan u skandale– ko je Kurc? (foto i video)

Novi ministar unutrašnjih poslova, kako je predloženo parlamentu, biće Boris Bogdanović, istaknuti funkcioner Demokratske Crne Gore. 

Podsjetimo, sjednica Skupštine Crne Gore na kojoj bi trebalo da budu izabrani predsjednik parlamenta i nova vlada zakazana je za ponedjeljak.

“Nastavak Prve– konstitutivne sjednice Skupštine Crne Gore 28. saziva održaće se u ponedjeljak, 30. oktobra 2023. godine, sa početkom u 10 časova”, saopšteno je iz Skupštine.

Čelnici 11 političkih partija potpisali su nedavno koalicioni sporazum o formiranju nove vlasti u Crnoj Gori. Naredni korak je zakazivanje sjednice crnogorskog parlamenta i tada treba da bude izabrano novo rukovodstvo Skupštine a potom i nova vlada.

Sporazum su potpisali lider Pokreta Evropa sad Milojko Spajić, te lideri Nove srpske demokratije Andrija Mandić, Demokratske narodne partije Milan Knežević, Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić, Socijalističke narodne partije Vladimir Joković, te CIVIS-a Srđan Pavićević.

Sporazum su potpisali i lideri pet albanskih partija, odnosno tri koje čine Albanski forum – Nik Đeljošaj, Ivan Ivanaj i Ferhat Dinoša i dvije koje su u koaliciji Albanska alijansa – Fatmir Đeka i Genci Nimanbegu.

Novi predsjednik Skupštine biće Andrija Mandić, a koalicija “Za budućnost Crne Gore” daće podršku novoj vladi.

Čitaj još:   Njemačka sprema za povratak COVID- 19 u septembru?

izvor: kodex.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more