IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ANDRIJA Nikolić: Ovo je CRNI DAN crnogorskog parlamentarizma, četništvo je od danas državna ideologija Crne Gore… (foto, video)

Konstitutivna sjednica je nastavljena diskusijom Andrije Nikolića koji je kazao ovo nastavak Podgoričke skupštine.

“Danas 82. godine kasnije Crna Gora legitimiše četništvo kao državnu ideologiju. Ovo nije ništa drugo nego nastavak sramotne podgoričke skupštine iz 1918. godine kada je ukinuta država, narod, izbrisano njeno slavno i istorijsko ime da bi se tragom tog brisanja izašlo u susret vjekovnom služenju interesima druge države”, poručio je Nikolić. O tome da je Mandić četnički vojvoda govori, kaže, sa tjeskobom.

“Politički vrhunac četničke ideologije je kad instistirate da država izgradi spomenik Pavlu Đurišiću. Ja danas gledam ove ljude prekoputa koji trebaju da glasaju za četničkog vojvodu na čelu Skupštine Crne Gore. Gledam ih i tužan sam jer vidim da je nekima nelagodno i neugodno…

Nekima i nije neprijatno zbog tužne zbilje Crne Gore. Pitam se kako će pojedini poslanici iz PES-a iz reda manjinskih naroda otići u Bijelo Polje i Pljevlja i pogledati u oči svojim sunarodnicima nakon što danas pritisnu taster za izbor Andrije Mandića na čelno mjesto u crnogorskom parlamentu”, naveo je on.

Poručio je da se manipuliše da iko pravi problem zato što će Srbin biti predsjednik parlamenta.

“To nije tačno. Mi se borimo za građansku državu u kojoj će i Srbi, Crnogorci, Albanci, Bošnjaci, Muslimani i Hrvati imati istovjetna prava i polagati pravo na najviše državne funkcije. Mi smo ođe glasali Albanca za premijera Crne Gore i dali manjinsku podršku vjerujući da će taj čovjek biti evropski premijer, ali umjesto toga dobili smo nacionalnu veleizdaju Crne Gore”, ukazao je Nikolić.

Čitaj još:   Erdogan poslije Aja Sofije "oslobađa" i džamiju Al Aksu!!! (foto i video)

Rekao je da nijesu očekivali da će u pranju biografije Mandića učestvovati predstavnici građanskih političkih partija i albanskih političkih partija.

“Zaboravili su predstavnici albanskih partija u Crnoj Gori kad je ova država otvorila granice za više od stotinu hiljada izbjeglica sa Kosova, a kad je Andrija Mandić u sklopu Vojske Jugoslavije prepadao Albance i po Kosovu sprovodio politiku Slobodana Miloševića i političku etničkog čišćenja Kosova. Mislite da je neko to zaboravio?

Naravno da nije i naravno da ćemo da vas podsjećamo na to. Nek vam za kraj ove diskusije u glavi nek vam odzvanjaju riječi Andrije Mandića izgovorene na mitingu podrške Radovanu Karadžiću u Beogradu nakon što ga je tadašnja vlast Borisa Tadića uhapsila a kasnije sprovela u Hag:

“Poručujem Borisu Tadiću da nema te funkcije, položaja i miliona dolara zbog kojih se isplati nositi žig izdajice”. Neka vam je srećna fotelja Andrije Mandića, a ovo je crni dan crnogorskog parlamentarzima”, zaključio je Nikolić.

Čitaj još:   RAJO Mandić i PREDIZBORNI skupovi: U Pljevljima dominirale trobojke, u Budvi bez nacionalnih obilježja, u Beranama širene zastave Srbije... (foto)

izvor: standard.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more