IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

OVO JE BIOGRAFIJA BUDUĆEG MINISTRA: Kršio zakone, krao balvane, iz dvije fotelje cilja treću… (foto)

Kao što je zanemario pravo države u kojoj vrši čak dvije funkcije, tako je zatomio i ekologa u sebi kada je trebalo da ošega drva, ili da se parkira nelegalno na Bjelasici.

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 30. 10. 2023… 10: 18… OVO JE BIOGRAFIJA BUDUĆEG MINISTRA: Kršio zakone, krao balvane, iz dvije fotelje cilja treću… (foto)

Kada tome dodamo da se ofirao kao licemjer zaposlivši čitavu familiju u državnim preduzećima, dok je godinama ”urlao” protiv partijskog zapošljavanja i upirao prstom u bivšu vlast, postaje jasno o kakvom se formatu ličnosti radi…

Ljubav prema fotelji jača je od emocija prema rodnom gradu, pa još uvijek aktuelni predsjednik Opštine Kolašin, Vladimir Martinović, ali i poslanik, uskoro postaje ministar u Vladi Milojka Spajića i to za resor turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera.

Šta je kvalifikovalo mladog Martinovića za mjesto u izvršnoj vlasti? Poznavanje prava i poštovanje zakona svoje države očigledno nije, jer je Martinović prekršio odredbe Zakona o sprječavanju korupcije koje se odnose na ograničenja u vršenju javnih funkcija, zbog čega je Agencija za sprječavanje korupcije pokrenula postupak protiv njega.

Iako se hvali da je vrsni pravnik, Martinović nije želio da se odrekne ni poslaničke, ali ni funkcije predsjednika Opštine Kolašin, grada sa najviše investicija u državi. Očigledno da čelna funkcija u gradu investicionog buma ima svoje benefite, a Martinović je već dokazao da ga zakoni mnogo ne opterećuju.

BALVAN I ŠEGA

Budući ministar ekologije će u Kolašinu ostati poznat pod nadimcima Balvan i Šega, jer je, mimo svih  zakonskih procedura, sa rođacima posjekao 1000 m3 šume, izvezao je bez prijema, lagerisao bez dozvole i uz opasnost  od požara i namnožavanja fitopatogenih organizama, i finalno odvezao bez otpremnice. Osim što je prekršio procedure, Martinović je oštetio državni budžet jer nije platio ni centa od predviđene takse.


Ilegalna sječa šume, hobi budućeg ministra koji između ostalog dobija resor koji se bori protiv takvih aktivnosti!?

Šeganje drveća bez dozvole nije ga omelo da se kasnije predstavi kao ekolog i veliki borac za zaštitu životne sredine, pa je išao da blokira pravljenje mini hidro elektrana a branio je postavljanje vojnog poligona na Sinjajevini, gdje je redovno učestvovao na protestima.

Kada je, međutim, njegov lični interes u pitanju, nije se zamarao ni zakonima ni ekologijom u devastaciji prostora. Ekologu Martinoviću ljubav prema priodi nije smetala ni kada je na Skijalištu Kolašin, u sred planine, napravljen parking do samog ulaza na stazu, takođe mimo zakona i propisa.

ZAVOD ZA PORODIČNO ZAPOŠLJAVANJE

Iako se  Vladimir Martinović, kao uostalom svaki visoki funkcioner iz njegove  partije Demokrate, predstavlja kao veliki legalista i borac protiv nepotizma, prema saznanjima Portala Aktuelno iz pouzdanih izvora, on je veoma dobro iskoristio svoj položaj i da ”uhljebi” sebe i veliki dio svoje familije.

Čitaj još:   CIJENE RASTU, PLATE TAVORE: Sve teže se krpi kraj s krajem, prosječna plata u Crnoj Gori 530 eura... (foto)

”Vladimir Martinović prvo je bio zapošljen po ugovoru o djelu u Javnom preduzeću Vodovod i kanalizacija, kad je prije nekoliko godina njegova partija (tadašnji SNP, zatim Demokrate)  prvi put imala priliku da bude u loklanoj vlasti u Kolašinu. Zatim je otišao u partiju i tražio da mu zaposle sestru (ime i prezime poznato redakciji). Ona je tada zapošljena u preduzeću Vodovod i kanalizacija kao pravnica”, rekli su ranije naši izvori dobro upućeni u situaciju sa partijskim zapošljavanjem u porodici Martinović.

”Druga Martinovićeva sestra (ime i prezime poznato redakciji) se preko jedne agencije za zapošljavanje, izbjegavajući konkurs, zaposlila na mjestu savjetnice za marketing tadašnjeg Generalnog direktora Skijališta Đura Miloševića, iako je prije toga radila kao konobarica! Ali ni to nije sve, jer se Martinovićeva supruga takođe preko iste agencije zapošljava u Skijalištima, koja su joj samo odskočna daska za naredno zapošljenje u CEDIS-u, jer je ta firma san svakog uhljeba zbog visokih plata”, rekli su naši izvori.


Bečićev ministar Vladimir Martinović: Zaposlio svakoga iz familije koje sposoban da radi

Kako dodaju, ni tu nije kraj Martinovićevom bezgraničnom nepotizmu.

”Martinovićev stric zapošljava se takođe u CEDIS-u, a sestra od strica (ime i prezime strica i sestre poznato redakciji) je zapošljena u Ministarstvu prosvjete još kad je ministarka bila Vesna Bratić. Od kada je postao predsjednik Opštine krajem prošle godine, u kolašinskoj opštini su počela da se izmišljaju mnoga nova radna mjesta, a sumnja se da je razlog tome da bi Martinović mogao da nastavi da zapošljava po partijskoj liniji”, rekli su naši izvori.

Zatim, kako dodaju naši izvori, kad su preuzeli vlast na državnom nivou nakon 30. avgusta 2020.  Ugovorom o preuzimanju, ta ista sestra postala je šef pravne službe u CEDIS-u, jer su tamo plate mnogo veće nego u lokalnom preduzeću Vodovod i kanalizacija u kojem je do tada radila.

OPORTUNISTA U IZVRŠNOJ VLASTI

Navedeni podaci ne ulivaju mnogo povjerenja u sposobnosti budućeg ministra da radi u interesu građana.

Kao što je zanemario pravo države u kojoj vrši čak dvije funkcije, tako je zatomio i ekologa u sebi kada je trebalo da ošega drva, ili da se parkira nelegalno na Bjelasici. Kada tome dodamo da se ofirao kao licemjer zaposlivši čitavu familiju u državnim preduzećima, dok je godinama ”urlao” protiv partijskog zapošljavanja i upirao prstom u bivšu vlast, postaje jasno o kakvom se formatu ličnosti radi.

Martinović je školski primjer oportuniste koji je zajahao na talasu demagogije i praznih obećanja nakon što je zauzeo vlast. Umjesto da raskrsti sa zaostavištinom prošlosti kao što su nepotizam, korupcija, nepoštovanje zakona i propisa o kojima je pričao, on je te društvene devijacije samo digao na još veći nivo zbog zadovoljenja lične koristi.

Čitaj još:   DANAS I VEDRO I OBLAČNO: Vrijeme prvo kiša, sutra sunčano do 32 C, u utorak i srijedu mogući lokalni pljuskovi... (foto)

Ako Martinović sa mjesta ministra bude postupao kao kada je bio na čelu opštine Kolašin, onda se Crnoj Gori ne piše dobro, makar u segmentu investicija i razvoja sjevera

BUDUĆI MINISTAR TURIZMA POVEĆAO TAKSU ZA GRADNJU HOTELA

Martinović se u svom kratkom zadržavanju na fuknciji prvog čovjeka opštine Kolašin nije proslavio ni u razvoju turizma ovog grada, naprotiv. Jedna od prvih odluka njegove administracije bila je povećanje komunlanih naknada na čak 150 eura po kvadratu, što je Kolašin smjestilo među naskuplje opštine za gradnju hotela.

Od stupanja na snagu ove odluke, krajem marta ove godine pa do kraja septembra, Opština je dobila svega četiri zahtjeva za plaćanje komunalne naknade i to uglavnom za stambene objekte male kvadrature.  Ostaće upamćen i po čuvenoj rečenici na sastanku sa investitorima: Nijesam vas ja tjerao da gradite hotele prije nego što se uradi infrastruktura… Kao budući ministar za turizam i razvoj sjevera, moći će da tjera investitore na čitavom sjeveru.

Martinović nije završio nijedan važan projekat za grad-komunalnu infrastrukturu, garažu, sistem za vještačko osnježavanje… Nije uspio čak ni ulice do kraja da rekonstruiše.  Projekat izgradnje vodovoda će biti blokiran zbog pokušaja krađe države i izmjene projektne dokumentacije o čemu će Portal Aktuelno takođe pisati.

Ako sve navedeno nije dovoljno da ga (dis)kvalifikuje sa mjesta ministra, Kolašinci imaju još materijala o njegovom „radu“. Stay tuned… (L.P.Đ.)

izvor aktuelno.me

BRAVO ZA SELEKTORA ZMAJEVA SPREMAN SE ŽRTVOVATI ZA BiH…

Bravo za selektora "zmajeva", spreman se žrtvovati za BiH:  Dule Read more

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018.

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018. Danas je srijeda Read more

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more