IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DALIBORKA Uljarević: U vlasti dominiraju stranke čije pristalice ne priznaju Kosovo i na strani su Rusije u ratu u Ukrajini… (foto)

“To nijesu usmjerenja prema EU i Zapadu”

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 05. 11. 2023… 00: 39… DALIBORKA Uljarević: U vlasti dominiraju stranke čije pristalice ne priznaju Kosovo i na strani su Rusije u ratu u Ukrajini… (foto)

U Vladi Crne Gore dominiraće stranke čije pristalice ne priznaju Kosovo i na strani su Rusije u ratu protiv Ukrajine, poručuje izvršna direktorica Centra za građansko obrazovanje Daliborka Uljarević.

DALIBORKA Uljarević je za zagrebački Jutarnji list, pritom, poručila i kako najnovija istraživanja govore da je, uprkos svemu, crnogorsko društvo i dalje prozapadno orijentisano.

“Na drugoj strani, u onim političkim strukturama koje su sada u vlasti, izuzev albanskih stranaka, imamo prevagu onih kojima je četnički pokret bliži od partizanskog, onih koji negiraju genocid u Srebrenici, a nezavisnost Kosova im nije zatvoreno pitanje, onih koji su za Rusiju u ratu protiv Ukrajine, a posljedično ne podržavaju sankcije niti smatraju da je ruski uticaj opasan po regiju. Sve to nijesu usmjerenja prema Evropskoj uniji i Zapadu”, naglasila je ona.

Čitaj još:   NIKO NE ZNA RAZLOG: U TOKU HAPŠENJE DARKA ŠARIĆA! Jake policijske snage blokirale ulicu u kojoj se nalazi VILA, tu su i pripadnici SAJ! ... (foto, video)

Premijer Milojko Spajić, kako je dodala, teško uči političke lekcije i to ga čini inferiornim u odnosu na mnogo iskusnije aktere iz koalicije “Za budućnost Crne Gore”.

izvor Portal analitika.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more