IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SCENA ZA NEVJEROVATI: Da se naježiš- Himna Turske usred Njemačke, izazvala prizore za pamćenje… (foto, video)

Seriju fenomenalnih rezultata fudbalska reprezentacija Turske nastavila je jučer u Berlinu gdje su savladali Njemačku s 3: 2. Ono što se dešavalo na tribinama ostavilo je ljubitelje fudbala u nevjerici. Nijemci su bili totalno inferiorni u odnosu na turske navijače…

BERLIN: Svijet, Sport, Zanimljivosti, ponedeljak, 22. 11. 2023… 09 39… SCENA ZA NEVJEROVATI: Da se naježiš- Himna Turske usred Njemačke izazvala prizore za pamćenje… (foto, video)

Reprezentacija Turske pod vodstvom Vincenza Montelle je već osigurala plasman na Evropsko prvenstvo, a da će u Njemačkoj naredne godine doslovno igrati domaće utakmice pokazuju jučerašnje scene iz Berlina.

Turska je u prijateljskom meču protiv Njemačke imala ulogu gosta, no ni u jednom trenutku to nije izgledalo tako jer je Olimpijski stadion u Berlinu bio ispunjen navijačima Turske.

Da će Nijemci biti gosti na domaćem terenu znalo se od prve sekunde. Crvena boja prevladavala je na tribinama, a tek kada je počela himna Turske apsolutno sve je bilo jasno.

Čitaj još:   Užasna tragedija, klizište lomilo sve pod sobom, ima mnogo mrtvih... (foto)
@rtl.sport

Ganz ehrlich? Unnormal geile Stimmung hier! 🔥🔥 #gertur #dfb #dfbteam #türkiye

♬ Originalton – RTL.Sport

Većinski dio publike zapjevao je himnu Turske. Nijemci su ostali u čudu, ali i ljubitelji fudbala koji su oduševljeni onim što su vidjeli u Berlinu.

Snimci spadaju u kategoriju onih ‘da se naježiš'…

Treba svakako napomenuti da ove scene nisu preveliko čudo. Više od četiri miliona Turaka živi u Njemačkoj i većina ih je itekako vezana za svoju domovinu.

Na terenu u jučerašnjem meču Turska je pokazala da ima zaista impresivan tim i da ih je Vincenzo Montella itekako dobro posložio. Slavili su 3: 2.

Nema nikakve dileme da će reprezentacija Turske na Evropskom prvenstvu naredne godine igrati domaće utakmice u Njemačkoj. Navijači su pokazali kako su istinski ludi za ovom selekcijom i njihove utakmice će biti nešto zaista posebno.

BONUS VIDEO: ALMANYA 2-3 TÜRKİYE MAÇ ÖZETİ | Tüm goller var | Berlin stadyum vlog

Čitaj još:   VIC DANA: Hercegovka kod doktorka, tvrdi da u krevetu joj se događaju neobične stvari, dobila je urnebesan odgovor… (foto)

iBalkan.net/ agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more