Sport

Davis Cup “uklonio video s nacionalističkom pjesmom i obrisao sve objave”: LJUBOMIR Filipović i savez KOSOVA, traže diskvalifikaciju NOVAKA Đokovića i ekipe SRBIJE… (foto, video)

Nakon brojnih negodovanja albanske, kosovske i crnogorske javnosti zbog tvitova i promocije teniske reprezentacije Srbije u kojem se mogla čuti nacionalistička pjesma Danice Crnogorčević “Veseli se srpski rode”, Davis cup je izbrisao sporne objave.

Analitičar i kolumnista CdM- a Ljubomir Filipović je poručio da nije dovoljno brisanje tvitova, već da srpski tim treba da bude diskvalifikovan sa ovog takmičenja.

Reagovao je i Teniski savez Kosova koji je prijavio Teniski savez Srbije i Davis cup reprezentaciju Srbije zbog pjesme koja je pratila izlazak srpskih tenisera na teren pred meč četvrtfinala protiv Velike Britanije.

Podsjećamo da su sporni video snimci izazvali burne kritike, između ostalih i analitičara i kolumniste CdM-a, Ljubomira Filipovića, zbog čega je uslijedila žestoka reakcija srpskih tabloida.

“Davis cup je izbrisao tvitove sa pjesmom Crnogorčevićke. Svaka čast svima koji su doprinijeli tome da Đokovićev nacionalizam bude prokazan i osuđen”, naveo je Filipović.

On naglašava da brisanje tvita nije dovoljno.

“Srpski tim treba da bude diskvalifikovan zbog promovisanja agresivnog nacionalizma”, smatra Filipović.

List „Koha Ditore“ navodi da je pjesma Danice Crnogorčević „Veseli se srpski rode“ u kojoj se pominju Prizren i Rumija „neonacistička“ i da tim Srbije mora da bude kažnjen zbog provokacija.

„Nevjerovatno je da se takve provokacije neonacističkim pjesmama dešavaju na velikim sportskim dogašajima, posebno na Davis cup koji je zapravo Svjetsko prvenstvo u tenisu. Zato je ITF kao organizator takmičenja odgovoran za ovu provokaciju države Kosovo“, nevedeno je u saopštenju Teniskog saveza Kosova.

Najavljeno je da će TSK u saradnji sa državnim institucjama podnijeti i zvaničnu žalbu Međunarodnoj teniskoj federaciji, Međunarodnom olimpijskom komitetu i svim drugim relevantnim institucijama.

TSK dodaje da ovo „nije prvi prestup“ Novaka Đokovića koji je u maju na Rolan Garosu na kameri napisao „Kosovo je srce Srbije“, ali i da se oglašavao povodom sukoba do koga je došlo u Banjskoj 24. septembra.

izvor: cdm.me

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

STANKO Radulović: Crvena zvezda bi kao ”kokarda” zvučala baš srpski… (foto)

Prosto u tenutku kad Crvena zvezda krade titule u košarci navijači Partizana treba da se…

1 sat ago

SLUGA Milojko SPAJIĆ opet nije dobar ALEKSANDRU Vučić: Odvratna igra i perfidni trik Crne Gore sa amandmanima… (foto)

Srpski autokrata nastavlja da pljuje Spajića i Vladu Crne Gore iako mu se oni dodvoravaju…

1 sat ago

IVAN Vuković: MILOJKO Spajić zbog trulih kompromisa, pacifikuje ANDRIJU Mandića i MILANA Kneževića… (foto)

"Vladajuća većina u Crnoj Gori predlaže rezoluciju o Jasenovcu. Jeste ikad čuli nekoga u CG…

1 sat ago

JELENA Marković: Glavni razlog donošenja rezolucije o genocidu u Jasenovcu je sprečavanje Crne Gore da postane članica EU… (foto)

Potpredsjednica Liberalne partije (LPCG) Jelena Marković uputila je otvoreno pismo međunarodnoj zajednici i parlamentarnoj opoziciji…

2 sata ago

DANAS JE “INTERKONTINENTALNI DERBI”– BITKA ZA PREVLAST NA BOSFORU! (foto, video)

Jedno od najvećih rivalstava sveta nalazi se na Bosforu! Među tri ekipe Istanbula vlada ogromno…

4 sata ago

This website uses cookies.