Zanimljivosti

DANAS KIŠA, SUTRA SNIJEG I OLUJNI VJETAR, ONDA IDE PREOKRET: Vrijeme koje se očekuje do nedjelje… (foto)

Jutros je najhladnije na Bjelašnici gdje su izmjerena minus četiri stepena Celzijusa, objavili su iz FHMZ-a BiH

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 29. 11. 2023… 07: 39… DANAS KIŠA, SUTRA SNIJEG I OLUJNI VJETAR, ONDA IDE PREOKRET: Vrijeme koje se očekuje do nedjelje… (foto)

Narednih dana se očekuje oblačno vrijeme s kišom u dolinama i snijegom u višim područjima…

U Zenici je izmjereno nula stepeni, na Sokocu tri, Ivan Sedlu četiri, Bugojnu i Drvaru šest, Gradačcu, Livnu, Sanskom Mostu i Sarajevu sedam, Širokom Brijegu, Trebinju i Tuzli osam, Bihaću i Mostaru devet, Banjoj Luci i Stocu deset i Neumu 12 stepeni.

Danas pretežno oblačno vrijeme s padavinama.

Na krajnjem sjeveru, sjeverozapadu Bosne i jugu Hercegovini kiša. U ostatku Bosne i na sjeveru Hercegovine susnježica i snijeg. Poslijepodne prestanak padavina i smanjenje oblačnosti. Jutarnja temperatura zraka od -2 do 4, na jugu do 7, a dnevna od 1 do 6, na jugu do 12°C.

“Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati oblačno vrijeme s kišom u nižim i snijegom u višim područjima. Intenzivnije padavine praćene grmljavinom se očekuju u Hercegovini. Dnevna temperatura od četiri do deset, na jugu do 14 stepeni”, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

U srijedu, prije podne pretežno oblačno vrijeme sa snijegom ili susnježicom u Bosni i sjeveru Hercegovine. Na jugu zemlje slaba kiša. Smanjenje oblačnosti u drugom dijelu dana. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus dva i dva, na jugu do sedam stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između jedan i pet, na jugu zemlje do deset stepeni.

U četvrtak pretežno oblačno vrijeme s kišom u Hercegovini, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne. Vjetar umjeren sa jakim udarima južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od -1 do 5, na jugu do 9, a dnevna od 8 do 14, na jugu do 16°C.

U petak pretežno oblačno i vjetrovito vrijeme s kišom i lokalnim pljuskovima. U istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne uglavnom bez padavina. Vjetar umjeren do jak s olujnim udarima južni i jugozapadni. Temperatura zraka između 12 i 18, lokalno u sjevernim područjima Bosne do 20 °C.

U subotu oblačno vrijeme. Prijepodne lokalno slaba kiša u Hercegovini i na krajnjem sjeverozapadu Bosne. Tokom poslijepodneva i noći nove padavine. U većem dijelu Bosne susnježica ili snijeg, a u Hercegovin kiša. Jutarnja temperatura zraka od 6 do 12, a dnevna na sjeveru i sjeverozapadu Bosne od 3 do 8, u ostatku zemlje 12 do 16, na jugu do 20 °C.

izvor ibalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

ISTANBUL: Obilježeno 145 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Crne Gore i Turske… (foto, video)

Na mjestu crnogorskog Poslanstva iz vremena Kraljevine i Knjaževine CRNE GORE postavljena memorijalna ploča... ISTANBUL:…

3 sata ago

Dnevni horoskop za 26. maj 2024. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi sa naših područja-  Ovan kreativan,…

3 sata ago

ZBOG TRANSPARENTA “SREBRENICA GENOCID”: Prekinut fudbalski meč u Novom Pazaru… (foto, video)

Delegat Radisav Mutavdžić i sudija Jovan Šegrt donijeli su odluku da se meč prekine, što…

4 sata ago

SREBRENIČKE MAJKE UPUTILE PORUKU ZA 19 DRŽAVA, ČLANICA UN- a: “Dok smo živi nećemo dozvoliti da dođu u Potočare…” (foto, video)

"Dok smo živi nećemo dozvoliti da dođu i pokore se jer se nisu pokorili žrtvama,…

5 sati ago

O srpskom vrhovnom bogu u politici… (foto)

Ali nije čovekoljubiv otac srpskog roda Aleksandar, već jarosan i osvetoljubiv. On nema smirenja i…

15 sati ago

IVAN Vujović: Negiranjem genocida brani se politika koja je do njega dovela… (foto)

Crna Gora je ipak na kraju uz civilizovan svijet, poručio je predsjednik SDP Ivan Vujović,…

15 sati ago

This website uses cookies.