IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ZAGREBAČKI “Jutarnji list” o predsjedniku Srbije: Nervozni Vučić, o skandalu koji TRESE Balkan”… (foto)

“Kakvih 9.000 da glasate, da li zaista vjerujete u to“, odgovorio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić novinaru NIN- a na pitanje o otkriću Centra za istraživačko novinarstvo Srbije o kol centru Srpske napredne stranke u Beograd.

Novinarka CINS-a angažovana je u partijskom kol centru, čije je postojanje donedavno bilo tajno.

Zaposleni u kol centru dobijaju oko 33 eura po smjeni da pozovu građane sa liste koju dobiju i pitaju ih da li će glasati za SNS.

Za rad na dan izbora, cjeli dan 17. decembra, dobijaju 9.000 dinara, oko 77 eura, ali je preduslov da uslikaju svoj glasački listić i dokažu da su glasali za SNS, otkrio je CINS.

Kotizacija se plaća u gotovini, u studentskom društvu poznatom po dobrim odnosima sa vlastima. Iza svega se krije dobro organizovana grupa, a način rada dovodi u sumnju kupovinu glasova i novca od „crnih fondova“, saopštio je CINS.

Sve će ispitati poreski inspektorat, obećao je Vučić, piše Jutarnji list.

Vučić: Jesi li ti poreski inspektor, šta si?

Na pitanje glavnog i odgovornog urednika NIN-a da li je uobičajeno da se pekare zatvore u kešu ako ne izdaju fiskalni račun za jedan mafin, Vučić je odgovorio: “Jesi li ti poreski inspektor, šta si? Doći će i inspekcija u kol centar, a sigurno da ovi iz Ne davimo Beograd sve rade preko računa”, rekao je Vučić, pominjući opozicionu listu.

Čitaj još:   PROSRPSKI PORTALI U CG U AKCIJI: Sramni napadi na Mariju Vuković... (foto, video)

Vučić tvrdi da nije tačno da se kol centar SNS u Beogradu nalazi na nekoj tajnoj lokaciji.

“Zamislite neku tajnu lokaciju, a mi u našim opštinskim odborima širom Srbije imamo ni manje ni više nego 1.500 ljudi, većinom volontera, a za one koji su profesionalci, izvjesno je da opštinski odbori ili centrala stranke ponekad nešto daju”, rekao je Vučić.

Agencija za hostese

Na novinarsku tvrdnju da bi to nekako moralo da se dovede u zabludu, Vučić kaže: “Jedan mali prekršaj, ako je učinjen, slažem se da to treba odmah da se riješi i da oni odgovaraju i da plate kaznu. Ali on je doveo u pitanje autentičnost snimka na kome se vidi da se honorarcima nudi dnevnica od 9.000 dinara za dan izbora ako uslikaju glasački listić kao dokaz da su glasali za SNS.

„Ajde, molim vas, šta pričate, oko 9.000, pa idite i glasajte. Da li stvarno vjerujete u to“, rekao je Vučić i dodao da će od policije tražiti da utvrdi da li je snimak autentičan.

Čitaj još:   Draginja VUKSANOVIĆ- STANKOVIĆ PORUČILA: "Vlast na Cetinju je trebalo da bude belvederska, zato sam se i povukla..." (foto, video)

Slučaj je izazvao velike reakcije u javnosti, između ostalih, organizacija Transparentnost Srbija podnijela je prijavu Agenciji za sprečavanje korupcije zbog mogućeg kršenja Zakona o finansiranju političkih aktivnosti i Krivičnog zakonika.

piše Jutarnji list.

SAMARA: Vučićev sin među kriminalcima na utakmici Srbija- Kostarika…

Fotografije prikazuju Danila Vučića kako navija u grupi ljudi, među Read more

Adil Osmanović u Novom Pazaru: Vučić mora osuditi Dodikove izjave…

Zamjenik predsjednika SDA i ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović, Read more