IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

OČEKIVANI- Bezbolan poraz Crnogorki od Švedske: Rival “lavica” u četvrtfinalu je Danska… (foto, video)

Crnogorske rukometašice su poražene od Švedske u posljednjoj utakmici glavne faze Svjetskog prvenstva.

GETEBORG: Svijet, Sport, vijesti, utorak, 12. 12. 2023… 00: 09… OČEKIVANI- Bezbolan poraz Crnogorki od Švedske: Rival “lavica” u četvrtfinalu je Danska… (foto, video)

„Lavice” su četvrti put u istoriji među osam najboljih u svijetu, a sa Švedskom će rješavati ko će sa 1. mjesta u grupi 1 ići u Herning…

“Lavice” su izgubile 32: 25 i u četvrtfinale plasirala sa druge pozicije, pa ih u borbi za polufinale čeka duel sa Danskom u srijedu od 20.30.

Na zatvaranju glavne faze 26. Svjetskog prvenstva, rukometašice Crne Gore su doživjele ubjedljiv poraz od Švedske – 32: 25.

Možda je na nešto slabije izdanje „lavica” uticala i drama koja se pred njihov meč dešavala u „Skandinavijum areni”, gdje je Mađarska spektakularnim preokretom u posljednjih šest minuta napravila seriju 5:0, savladala Hrvatsku 23:22 i poslala tim Bojane Popović u četvrtfinale.

Šveđanke su od početka dominirale, već u 1. poluvremenu stekle plus sedam (15:8), da bi se Crna Gora u nastavku probudila i prišla na 20: 18.

Na 21: 19 je Marina Rajčić odbranila šut Kristin Torleifsdotir, ali je u letu loptu uhvatila Lin Blom i zatresla mrežu.

„Lavice” su još jednom prišle na minus dva (23.21), ali je Švedska serijom 8:1 povela 31:22 i otklonila sve dileme.

Crna Gora će u četvrtfinalu, u srijedu u 20.30 časova, igrati protiv još jednog domaćina – Danske, koja je savladala Njemačku 30:28.

Čitaj još:   Umro nastavnik koji svojim KNJIGMA donosio radost siromašnoj djeci JABLANICE

Naša selekcija je sve vrijeme gubila, a kada je mogla da vrati neizvjesnost i priđe na gol razlike ušla je u seriju tehničkih grešaka koju su Šveđanke znale kako da iskoriste.

Na kraju je poraz ubjedljiv, ali ono pravo tek čeka izabranice Bojane Popović koje za dva dana imaju veliku šansu da uđu u borbu za medalju.

Jelena Despotović je sa šest pogodaka predvodila Crnu Goru, pet je postigla Đurđina Malović, a četiri Ivana Godeč.

Švedska je sa maksimalnim učinkom završila i grupnu i glavnu fazu šampionata pa će za plasman u polufinale igrati protiv Njemačke koja je večeras u derbiju posljednjeg kola grupe 3 poražena od domaćina Danske.

,,Lavice” će, ako preskoče četvrtfinalnu prepreku na megdan sa boljim iz meča Francuska-Češka.

Jamina Roberts i Natali Hangman su postigle po sedam kod Šveđanki.

Crna Gora će u četvrtfinalu, u srijedu u 20.30 časova, igrati protiv još jednog domaćina – Danske, koja je savladala Njemačku 30:28.

CRNA GORA- ŠVEDSKA 25:32 (9:15)

Geteborg – „Skandinavijum arena”. Gledalaca: 6.589. Sudije: Karmo i Murš (Francuska). Sedmerci: Crna Gora 7 (4), Švedska 2 (1). Isključenja: Crna Gora 12, Švedska 8 minuta.

Crna Gora: RAJČIĆ (sedam odbrana), Babović (sedmerac), PLETIKOSIĆ 2 (1), GODEČ 4, MUGOŠA 2 (1), Vukčević 1 (1), Popović, Ivanović, Malović 5 (1), Nat. Ćorović, BRNOVIĆ 2, BULATOVIĆ, Klikovac, DESPOTOVIĆ 6, Pavićević, GRBIĆ 3.

Čitaj još:   USKRS SMRTI: Najtužniji dan Milana Miloševića GUBITAK članova PORODICE!

Švedska: BUNDSEN (osam odbrana i dva sedmerca), Erikson (jedna odbrana), Melegord, Stremberg, BLOM 4, ROBERTS 6, Lundstrem 3, Dano, Lagerkvist, LINDKVIST, HAGMAN 6 (1), Torleifsdotir 2, Hvenfelt 2, HANSON 3, KARLSON 5, Aksner 1.

BONUS VIDEO: Rukomet EP(Z) 2022/09/11,Podgorica ,Poljska-Crna Gora 23-26 (Himna CG)

izvor iBalkan.net

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more