Vijesti

SNIMCI IZ SRBIJE ZA NEVJEROVATI: Autobusi iz BiH masovno stižu na glasanje- “Šta radite bre ovdje, jel znate da je to zabranjeno?” (foto, video)

Veliki broj vozila iz Republike Srpske stigao je danas ispred Štark Arene u Beogradu, javila je TV N1…

BEOGRAD: Srbija, Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 17. 12. 2023… 22: 09… SNIMCI IZ SRBIJE ZA NEVJEROVATI: Autobusi iz BiH masovno stižu na glasanje- “Šta radite bre ovdje, jel znate da je to zabranjeno?” (foto, video)

Srbija je danas glasala na prijevremenim parlamentarnim izborima, bira zastupnike Skupštine Vojvodine te vijećnike u 65 gradova i općina, uključujući Beograd, a birališta su otvorena u sedam sati i zatvaraju se večeras u 20: 00…

Posljednja predizborna ispitivanja javnog mišljenja ukazivala su na prednost vladajuće Srpske napredne stranke (SNS), no opozicija vjeruje da uz izlaznost veću za oko pet posto od uobičajene, ponajprije u Beogradu, može ostvariti pobjedu i time narušiti skoro dvanaestogodišnju vlast SNS- a…

Autobusi birača iz RS-a

Tokom izbornog dana s više biračkih mjesta stigle su pritužbe na brojne nepravilnosti, među ostalim o pokušajima kupovine glasova ili plaćanjem biračima, grupno dovođenje glasača na birališta, zajedničko glasanje svih članova porodice, vođenje paralelne evidencije o biračima i glasanju, izostanak provjere identiteta po biračkom popisu.

Beogradski N1 izvještava i o grupnom dovoženju birača autobusima s područja BiH, iz entiteta Republike Srpske na glasanje u Beograd.

Veliki broj vozila iz Republike Srpske stigao je danas ispred Štark Arene u Beogradu, javila je TV N1.
Putnici iz autobusa tvrde da se u Areni nalaze birački spiskovi te da ih dežurni, pošto pronađu njihova imena, usmjeravaju gdje trebaju glasati.

Na pitanje zašto baš tu glasaju, a ne u mjestu prebivališta, jedan od putnika odgovorio je da ne zna.

“Nešto možemo tamo, nešto mora ovdje”, rekao je.

U Beogradu, gdje opozicija u zbiru očekuje više od 60 posto glasova i pobjedu nad SNS-om, s pravom glasa je 1.613.369 birača, a na pokrajinskim izborima 1.669.791 birač.

Pravo glasa na 8.273 biračka mjesta u Srbiji ima 6.500.165 birača, a izbore prati oko 6.000 domaćih i inozemnih promatrača, uključujuć misiju Europskog parlamenta.

Inostrani mediji u najavama i izvještajima o današnjim prijevremenim izborima u Srbiji ukazuju na to da se oni tumače kao pokušaj šefa države Aleksandra Vučića i njegove Srpske napredne stranke (SNS) da osiguraju još jedan četverogodišnji mandat, te da se Vučić snažno miješao u kampanju izravno podupirući SNS, premda nije kandidat.

izvor (SB)

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

admin

Recent Posts

Dnevni horoskop za 16. maj 2024. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi sa naših područja-  Ovan uživa…

4 sata ago

GRAD BLOKIRALA POLICIJA: Novi detalji filmske pljačke u BiH- Razbojnici u 3 torbe odnijeli ukradena dva miliona maraka! (foto)

Nepoznati razbojnici napali su i opljačkali vlasnicu mjenjačnice iz Banja Luke od koje su prema…

5 sati ago

POSTAVLJA SE PITANJE- Hoće li Crna Gora glasati za Rezoluciju o Srebrenici? Amandmani nedovoljni prosrpskim partijama… (foto, video)

Iako je premijer Milojko Spajić 9. maja najavio podršku Crne Gore Rezoluciji Ujedinjenih nacija (UN) kojom se…

6 sati ago

TUGA I BOL NAD KRAJINOM: Obavljena dženaza mlade majke ADISE Salkić- ODLAZI NAŠA HRABRA LAVICA… (foto)

Smrt 36- godišnje Adise Salkić iz Bosanske Krupe, mlade majke dvoje djece i supruge, potresla…

15 sati ago

IZBOR TASTE ATLASA: Bosanska kafa se našla na listi najboljih bezalkoholnih pića na svijetu (foto, video)

Taste Atlas je objavio listu 100 najboljih bezalkoholnih pića, a na njoj se našla i…

16 sati ago

KENANA Strujić- Harbić: Pritisak ANDRIJE Mandića, je kontinuitet njegovog stvarnog djelovanja… (foto)

Pritisak koji Andrija Mandić vrši na premijera Milojka Spajića da Vlada ne glasa za rezoluciju…

16 sati ago

This website uses cookies.