IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SNIMCI IZ SRBIJE ZA NEVJEROVATI: Autobusi iz BiH masovno stižu na glasanje- “Šta radite bre ovdje, jel znate da je to zabranjeno?” (foto, video)

Veliki broj vozila iz Republike Srpske stigao je danas ispred Štark Arene u Beogradu, javila je TV N1…

BEOGRAD: Srbija, Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 17. 12. 2023… 22: 09… SNIMCI IZ SRBIJE ZA NEVJEROVATI: Autobusi iz BiH masovno stižu na glasanje- “Šta radite bre ovdje, jel znate da je to zabranjeno?” (foto, video)

Srbija je danas glasala na prijevremenim parlamentarnim izborima, bira zastupnike Skupštine Vojvodine te vijećnike u 65 gradova i općina, uključujući Beograd, a birališta su otvorena u sedam sati i zatvaraju se večeras u 20: 00…

Posljednja predizborna ispitivanja javnog mišljenja ukazivala su na prednost vladajuće Srpske napredne stranke (SNS), no opozicija vjeruje da uz izlaznost veću za oko pet posto od uobičajene, ponajprije u Beogradu, može ostvariti pobjedu i time narušiti skoro dvanaestogodišnju vlast SNS- a…

Autobusi birača iz RS-a

Tokom izbornog dana s više biračkih mjesta stigle su pritužbe na brojne nepravilnosti, među ostalim o pokušajima kupovine glasova ili plaćanjem biračima, grupno dovođenje glasača na birališta, zajedničko glasanje svih članova porodice, vođenje paralelne evidencije o biračima i glasanju, izostanak provjere identiteta po biračkom popisu.

Čitaj još:   VIC DANA: U kuću upao provalnik, počeo da krade, a onda se odjednom začuo glas... (foto)
Beogradski N1 izvještava i o grupnom dovoženju birača autobusima s područja BiH, iz entiteta Republike Srpske na glasanje u Beograd.

Veliki broj vozila iz Republike Srpske stigao je danas ispred Štark Arene u Beogradu, javila je TV N1.
Putnici iz autobusa tvrde da se u Areni nalaze birački spiskovi te da ih dežurni, pošto pronađu njihova imena, usmjeravaju gdje trebaju glasati.

Na pitanje zašto baš tu glasaju, a ne u mjestu prebivališta, jedan od putnika odgovorio je da ne zna.

“Nešto možemo tamo, nešto mora ovdje”, rekao je.

U Beogradu, gdje opozicija u zbiru očekuje više od 60 posto glasova i pobjedu nad SNS-om, s pravom glasa je 1.613.369 birača, a na pokrajinskim izborima 1.669.791 birač.

Pravo glasa na 8.273 biračka mjesta u Srbiji ima 6.500.165 birača, a izbore prati oko 6.000 domaćih i inozemnih promatrača, uključujuć misiju Europskog parlamenta.

Čitaj još:   NA DŽENAZI BIVŠE ZVIJEZDE PREMIER LIGE I HATAYSPORA JECAJI, SUZE, TUGA I BOL: Udovica nije izdržala... (foto, video)

Inostrani mediji u najavama i izvještajima o današnjim prijevremenim izborima u Srbiji ukazuju na to da se oni tumače kao pokušaj šefa države Aleksandra Vučića i njegove Srpske napredne stranke (SNS) da osiguraju još jedan četverogodišnji mandat, te da se Vučić snažno miješao u kampanju izravno podupirući SNS, premda nije kandidat.

izvor (SB)

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more