Crna Gora

“BAJRAK ANTIFAŠIZMA”: Pitanja bez (zasad) Predsjednikovih odgovora… (foto)

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović upečatljivo je govorio na svečanosti povodom Dana Glavnog grada, 19 decembra…

Poslao je snažnu poruku da “barjak antifašističke i građanske Crne Gore koji su naši preci čvrsto zaboli u temelje moderne Podgorice moramo sačuvati, kao što smo to vjekovima i radili u našim borbama za slobodu”. 

Milatović je svoj nastup garnirao i ličnim, emotivnim podsjećanjem na doprinos njegove porodice borbi za slobodu, podsjetivši da je i njegov prađed dao svoj život za taj sveti cilj.

Ove sjajne riječi predsjednika Crne Gore, međutim, po osjećanju i promišljanju značajnog dijela crnogorske javnosti, u dubokom su neskladu sa konkretnim političkim djelima šefa crnogorske države i drugog čovjeka Pokreta Evropa sad.

Jakov Milatović je, naime, ne samo ostao nijem na sveprisutno povampirenje četničke ideologije u Crnoj Gori, nego je snažno doprinio ulasku u vlast političkih subjekata koji tu anticivilizacijsku i anticrnogorsku platformu predano realizuju razarajući njen građanski i sekularni karakter i dovodeći je u položaj kolonije Beograda.

Antena M se, stoga, u utorak, 19. decembra, obratila predsjedniku Crne Gore, u želji da mu pruži priliku za otklanjanje dilema što ih izaziva očiti raskorak između onoga što govori i onoga što čini. Evo tih pitanja i kratkoga obrazloženja povoda da ih postavimo:

Povodom Vaše izjave da je Vaš prađed Anto- Labud Vukčević “svoj život položio za slobodu Podgorice”, ljubazno molimo za odgovor na dva pitanja:

  1. Da li je Vaš poštovani prađed oslobađao Podgoricu od četnika ili se zajedno sa četnicima borio za oslobođenje Podgorice?
  1. Da li ste pokazali poštovanje prema žrtvi Vašeg prađeda i svima koji su položili živote u antifašističkoj borbi 1941-45, dajući značajan doprinos da Glavnim gradom i Crnom Gorom zavladaju baštinici ravnogorske ideologije?

Naglašavamo da ne pitamo za potomke četnika, jer njihova đeca i unuci nijesu predmet našega interesovanja, nego pitamo za stranke i glasače koji sa ponosom javno saopštavaju da slijede ideje izdajničke, anticrnogorske i anticivilizacijske – ravnogorske ideologije?

Uvjereni da ćete pronaći vrijeme za odgovor na ova važna pitanja, uprkos ranije preuzetim obavezama, unaprijed zahvaljujemo. Takođe, imajući u vidu da ste na naše prethodno obraćanje odgovorili baš dockan, slobodni smo da Vas zamolimo da nam odgovorite do śutra u 15 sati.

Odgovore nijesmo dobili u traženom roku, pa ni do kraja radne sedmice, iako smo pokazali strpljenje i razumijevanje za, vjerovatno, Predsjednikovu agendu krcatu obavezama.

Poučeni sopstvenim lošim iskustvom u komunikaciji sa većinom adresa aktuelne vlasti, koja, uprkos zaklinjanju u transparentnost rada i ravnopravan odnos prema medijskim kućama, gotovo redovno bježi od odgovora na pitanja Antene M, a često koristi gomilu uslužnih glasila da odgovori na naše upite, pokušavamo da doskočimo takvom ponašanju institucija tako što javnost obavještavamo o našim pitanjima.

Dok, eventualno, stignu odgovori.     

izvor: antenaM.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

Dnevni horoskop za 16. maj 2024. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi sa naših područja-  Ovan uživa…

9 sati ago

GRAD BLOKIRALA POLICIJA: Novi detalji filmske pljačke u BiH- Razbojnici u 3 torbe odnijeli ukradena dva miliona maraka! (foto)

Nepoznati razbojnici napali su i opljačkali vlasnicu mjenjačnice iz Banja Luke od koje su prema…

10 sati ago

POSTAVLJA SE PITANJE- Hoće li Crna Gora glasati za Rezoluciju o Srebrenici? Amandmani nedovoljni prosrpskim partijama… (foto, video)

Iako je premijer Milojko Spajić 9. maja najavio podršku Crne Gore Rezoluciji Ujedinjenih nacija (UN) kojom se…

11 sati ago

TUGA I BOL NAD KRAJINOM: Obavljena dženaza mlade majke ADISE Salkić- ODLAZI NAŠA HRABRA LAVICA… (foto)

Smrt 36- godišnje Adise Salkić iz Bosanske Krupe, mlade majke dvoje djece i supruge, potresla…

21 sat ago

IZBOR TASTE ATLASA: Bosanska kafa se našla na listi najboljih bezalkoholnih pića na svijetu (foto, video)

Taste Atlas je objavio listu 100 najboljih bezalkoholnih pića, a na njoj se našla i…

21 sat ago

KENANA Strujić- Harbić: Pritisak ANDRIJE Mandića, je kontinuitet njegovog stvarnog djelovanja… (foto)

Pritisak koji Andrija Mandić vrši na premijera Milojka Spajića da Vlada ne glasa za rezoluciju…

21 sat ago

This website uses cookies.