IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

“BAJRAK ANTIFAŠIZMA”: Pitanja bez (zasad) Predsjednikovih odgovora… (foto)

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović upečatljivo je govorio na svečanosti povodom Dana Glavnog grada, 19 decembra…

Poslao je snažnu poruku da “barjak antifašističke i građanske Crne Gore koji su naši preci čvrsto zaboli u temelje moderne Podgorice moramo sačuvati, kao što smo to vjekovima i radili u našim borbama za slobodu”. 

Milatović je svoj nastup garnirao i ličnim, emotivnim podsjećanjem na doprinos njegove porodice borbi za slobodu, podsjetivši da je i njegov prađed dao svoj život za taj sveti cilj.

Ove sjajne riječi predsjednika Crne Gore, međutim, po osjećanju i promišljanju značajnog dijela crnogorske javnosti, u dubokom su neskladu sa konkretnim političkim djelima šefa crnogorske države i drugog čovjeka Pokreta Evropa sad.

Jakov Milatović je, naime, ne samo ostao nijem na sveprisutno povampirenje četničke ideologije u Crnoj Gori, nego je snažno doprinio ulasku u vlast političkih subjekata koji tu anticivilizacijsku i anticrnogorsku platformu predano realizuju razarajući njen građanski i sekularni karakter i dovodeći je u položaj kolonije Beograda.

Antena M se, stoga, u utorak, 19. decembra, obratila predsjedniku Crne Gore, u želji da mu pruži priliku za otklanjanje dilema što ih izaziva očiti raskorak između onoga što govori i onoga što čini. Evo tih pitanja i kratkoga obrazloženja povoda da ih postavimo:

Povodom Vaše izjave da je Vaš prađed Anto- Labud Vukčević “svoj život položio za slobodu Podgorice”, ljubazno molimo za odgovor na dva pitanja:

  1. Da li je Vaš poštovani prađed oslobađao Podgoricu od četnika ili se zajedno sa četnicima borio za oslobođenje Podgorice?
Čitaj još:   VRIJEME Prvih dana Decembra: Biće nestabilno s kišom, na planinama moguć snijeg... (foto)
  1. Da li ste pokazali poštovanje prema žrtvi Vašeg prađeda i svima koji su položili živote u antifašističkoj borbi 1941-45, dajući značajan doprinos da Glavnim gradom i Crnom Gorom zavladaju baštinici ravnogorske ideologije?

Naglašavamo da ne pitamo za potomke četnika, jer njihova đeca i unuci nijesu predmet našega interesovanja, nego pitamo za stranke i glasače koji sa ponosom javno saopštavaju da slijede ideje izdajničke, anticrnogorske i anticivilizacijske – ravnogorske ideologije?

Uvjereni da ćete pronaći vrijeme za odgovor na ova važna pitanja, uprkos ranije preuzetim obavezama, unaprijed zahvaljujemo. Takođe, imajući u vidu da ste na naše prethodno obraćanje odgovorili baš dockan, slobodni smo da Vas zamolimo da nam odgovorite do śutra u 15 sati.

Odgovore nijesmo dobili u traženom roku, pa ni do kraja radne sedmice, iako smo pokazali strpljenje i razumijevanje za, vjerovatno, Predsjednikovu agendu krcatu obavezama.

Poučeni sopstvenim lošim iskustvom u komunikaciji sa većinom adresa aktuelne vlasti, koja, uprkos zaklinjanju u transparentnost rada i ravnopravan odnos prema medijskim kućama, gotovo redovno bježi od odgovora na pitanja Antene M, a često koristi gomilu uslužnih glasila da odgovori na naše upite, pokušavamo da doskočimo takvom ponašanju institucija tako što javnost obavještavamo o našim pitanjima.

Čitaj još:   SARAJEVO: Snažna eksplozija u Pofalićima, nagađa se da je na kafić ispaljena zolja... (foto, video)

Dok, eventualno, stignu odgovori.     

izvor: antenaM.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more