IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

GI 21. maj: Dva politička batlera ALEKSANDRA Vučića, iščekuju rezultate popisa, da velikosrpski nacionalizam pridobije parlamentarnu većinu… (foto)

RAJO Mandić i Milan PIPUN Knežević ovih dana ushićeno ponavljaju da im je cilj da kroz ustavnu reviziju definišu srpski jezik kao službeni jezik u Crnoj Gori…

PODGORICA: Regija, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 25. 12. 2023… 10: 59… GI 21. maj: Dva politička batlera ALEKSANDRA Vučića, iščekuju rezultate popisa, da velikosrpski nacionalizam pridobije parlamentarnu većinu… (foto)

RAJO Mandić i PIPUN Knežević ovih dana ushićeno ponavljaju da im je cilj da kroz ustavnu reviziju definišu srpski jezik kao službeni jezik u Crnoj Gori.

Time samo potvrđuju ono što sva javnost zna, a to je da je riječ o dvojici beogradskih poslušnika čija je sva aktivnost u funkciji tzv. srpskog sveta”, navodi se u saopštenju Građanska inicijativa 21.maj.

Zato su i prinudili, kako ističu u GI 21.maj, “fragilnog Spajića da ne odustane od lakrdijaškog popisa u čemu im je zdušno pomogla poslovično diskreditovana i kukavička  opozicija”.

Čitaj još:   ZAKON JE DA UM CARUJE A SNAGA KRAVE VALJA: "Nježni" srndać u borbi savladao moćnog bika... (foto, video)

“Tako da ova dva Vučićeva politička batlera iščekuju rezultate popisa u nadi da će njihov velikosrpski nacionalizam, maskiran jezičkom patnjom, pridobiti parlamentarnu većinu. Pritom, srpski jezik je crnogorskim ustavom definisan kao jezik u službenoj upotrebi i to je od Crne Gore sasvim dovoljno”, poručuju se u saopštenju.

Tako da je, kako dodaju, umjesto jezičkih frustracija, obojici samoproglašenih lidera “ugroženog srpstva” bolje da se posvete rekonstrukciji Spajićeve vlade koju ionako neće gledati jer PES-u ne pada na pamet da Vučićevoj posluzi ustupa ministarska mjesta.

“U međuvremenu, neka se žale Milatoviću koji govori isti jezik kao oni i ima istu snishodljivost prema zajedničkom nalogodavcu”, navodi se u saopštenju.

IZVOR CdM.me

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more