Vijesti

EVO KOD ZIMA PROMIJENILA PLANOVE: Konačno sižu snijeg i nagli pad temperature, već od… (foto)

Naredna tri dana pretežno oblačno i kišovito…

SARAJEVO: Svijet, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 03. 01. 2024… 07: 40… EVO KOD ZIMA PROMIJENILA PLANOVE: Konačno sižu snijeg i nagli pad temperature, već od… (foto)

Uz natprosječnu toplinu sve do 07. januara dominirat će kiša u većini prostora.

Sutra će biti pretežno oblačno vrijeme i vjetrovito sa slabom kišom, a na planinama sa slabim snijegom. Vjetar slab do umjeren, južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 3 do 10, na jugu i sjeveru zemlje do 12, a najviša dnevna od 8 do 14 stepeni.

Tokom prvih petnaest dana ove godine očekuje se nestabilno vrijeme sa povremenim i slabim padavinama. Uz natprosječnu toplinu sve do 07. januara dominiraće kiša u većini prostora.

Prodorom hladnije zračne mase, koja će usloviti i značajniju promjenu temperaturnog režima, zbog čega se i vrijednosti temperatura zraka očekuju u granicama uobičajenih za ovo doba godine. Kiša će prelaziti u slabu susnježicu i snijeg od 08. januara i zadržaće se do kraja prognoznog perioda.

Do 07. januara vrijednosti temperatura zraka biće iznad prosječnih za ovaj period, jutra prohladna sa temperaturama zraka od -3 do 2 °C na planinama i visoravnima jugozapadne, centralne i istočne Bosne, te od 4 do 9 u ostalim predjelima Bosne, u Hercegovini od 5 do 10 °C. Danju u Bosni većinom do 14 °C u Hercegovini do 17 °C.

Nešto niže vrijednosti temperature zraka, u granicama prosječnih, očekuje se od 08. januara do 15.1.. Minimalne temperature zraka u Bosni od -5 do 0, u Hercegovini 1 do 6, maksimalne u Bosni do 5 u Hercegovini do 9 °C.

srijeda 03.01.2024. godine
Biometeorološke prilike su nepovoljne. U većem dijelu zemlje tmurno i nestabilno vrijeme, praćeno povećanom naoblakom i kišom. Usljed porasta sadržaja vlage, osjet hladnoće mogao bi se pojačati u jutarnjim i večernjim satima, stoga je preporučljivo biti oprezniji, naročito rizične grupe poput plućnih i srčanih bolesnika. Neophodno je umanjiti aktivnosti i posvetiti pažnju odijevanju.

U četvrtak će biti umjereno ili pretežno oblačno, ali i dalje vjetrovito. Kiša se očekuje povremeno u Hercegovini, sjevernim i istočnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, na jugu do 10, a najviša dnevna od 10 do 16 stepeni.

U BiH će u petak biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslijepodne i krajem dana, sa kišom u južnim, jugozapadnim i sjevernim područjima. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, na jugu do 10, a najviša dnevna od 9 do 14 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorloškog zavoda BiH.

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

admin

Recent Posts

OBLACI DANAS VUKU KIŠU SVE DO PROZORA: , svakako neka su vam kišobrani u… (foto)

Danas će preovladavati umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Sunčanije…

47 sekundi ago

VIC DANA: Đuro upitao svoju voljenu Natu, čoče kakav sam u krevetu, onda– ide pravi urnebes… (foto)

Nasmijte se uz naš odabir vica dana!!! BUDVA: Regija, Zanimljivosti, nedelja, 19, 05. 2024… 01:…

8 sati ago

DPS Nikšić: MARKO Šubara Kovačević, ni sebe ne može da ubijedi, u to da lokalna vlast u Nikšiću radi, kamoli građane… (foto, video)

.Da ne prepoznasmo lik, po odgovorima ne bismo znali da je to Marko Kovačević, predsjednik…

10 sati ago

ANDRIJA Nikolić: Rezolucija Aleksandra VUČIĆA za zaustavljanje Crne Gore na evropskom putu… (foto)

Vjerujemo da je ovaj scenario i osmišljen da bi se izvjesno onemogućio evropski konsenzus oko…

10 sati ago

Dnevni horoskop za 20. maj 2024. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi sa naših područja-  Ovnu se…

11 sati ago

ALEKSANDRA Vuković- Kuč: MILOJKO Spajić pokleknuo pred ucjenama DF- a… (foto)

Cjelodnevno samohvalisanje PES-a irelevantnim amandmanima na Rezoluciju UN- a o genocidu u Srebrenici, za koje…

11 sati ago

This website uses cookies.