IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ZIMA PROMIJENILA PLANOVE: Vrijeme које се očekuje u narednih nekoliko dana… (foto)

U ponedjeljak pretežno sunčano vrijeme, u srijedu nove padavine…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti. vijesti, nedelja, 12. 11. 2023… 09: 09… ZIMA PROMIJENILA PLANOVE: Vrijeme које се očekuje u narednih nekoliko dana… (foto)

Prema prognozi vremena u utorak tokom noći slaba kiša moguća je u sjevernim područjima Hercegovine i na zapadu Bosne…

U Hercegovini i jugozapadnim područjima Bosne danas će preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U ostatku zemlje pretežno sunčano, uz postepeno naoblačenje, objavio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH, javlja Anadolu.

Dodaje se da su poslije podne i dio večeri slabi lokalni pljuskovi mogući u Hercegovini, zapadnim, djelimično centralnim i istočnim područjima Bosne. Vjetar slab promjenljivog smjera. Dnevna temperatura od sedam do 13, na jugu do 16 stepeni Celzijusa.

nedjelja, 12.11.2023. godine
Hladno vrijeme praćeno padavinama i dalje će kod osjetljivih osoba uzrokovati pojačane tegobe. Hronični bolesnici trebali bi maksimalno reducirati kretanje i boravak na otvorenom. Neophodno je voditi računa o primjerenom odijevanju, kao i zaštiti od hladnoće, a učesnicima u saobraćaju savjetujemo oprezniju vožnju.

U ponedjeljak će jutro biti pretežno sunčano, uz umjeren porast naoblake tokom dana. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove može biti magle ili niske naoblake. Vjetar slab južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od nula do šest, na jugu do osam, a dnevna od 12 do 18 stepeni Celzijusa.

Čitaj još:   SKANDAL NA SAHRANI MARINE TUCAKOVIĆ! Sin Laća naredio CECI da NAPUSTI GROBLJE! (foto i video)

U utorak je najavljeno umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom noći slaba kiša je moguća u sjevernim područjima Hercegovine i na zapadu Bosne. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od četiri do deset, na jugu i lokalno sjeveru zemlje do 12, a dnevna od 12 do 18, u Hercegovini i na sjeveroistoku Bosne do 22 stepena.

U srijedu će biti pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Intenzivniji pljuskovi se očekuju u sjevernim područjima Bosne i na sjeveru Hercegovine. Prema kraju dana padavine slabe i prestaju, a razvedravanje tokom noći. Vjetar slab do umjeren u sjevernim područjima Bosne sjeverni i sjeverozapadni, a u ostatku zemlje južni i jugozapadni. Poslije podne u Hercegovini vjetar mijenja smjer na sjeverni. Jutarnja temperatura zraka od sedam do 13, na jugu do 15, a dnevna od osam do 14, na jugu zemlje do 20 stepeni Celzijusa.

U četvrtak se očekuje pretežno sunčano vrijeme, uz postepeno naoblačenje poslije podne. Prije podne po kotlinama Bosne i uz riječne tokove magla ili niska naoblake. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od nula do šest, na jugu do osam, a dnevna od devet do 15, na jugu zemlje do 18 stepeni Celzijusa.

Čitaj još:   ZIMA PROMIJENILA PLANOVE: Snijeg u martu, vrijeme koje se očekuje u narednih nekoliko dana... (foto)

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more