Zanimljivosti

TEMPERATURE U NAGLOM PADU: Vrijeme koje se očekuje u narednih nekoliko dana… (foto)

Danas umjereno do pretežno oblačno ali i dalje vjetrovito…  Stiže hladni talas, snijeg, a potom jači jutarnji minusi

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 04. 01. 2024… 08: 40… TEMPERATURE U NAGLOM PADU: Vrijeme koje se očekuje u narednih nekoliko dana… (foto)

Kiša se očekuje povremeno u Hercegovini, sjevernim i istočnim područjima Bosne. Ponegdje uz kišu mogući su i pljuskovi s grmljavinom. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, na jugu do 10, a najviša dnevna od 10 do 16 stepeni C…

 Od 7. januara hladni talas donosi zimske temperature, snježne padavine većem dijelu zemlje, a nakon njih i nešto jače jutarnje minuse. Snijega neće biti puno, a ni zahlađenje nije speklakularno. Čist povratak u normalne okvire vremena za januar – naveli su iz BH Meteo.

Prethodno su objavili i prognozu do nedjelje. Tako nas sutra, uz umjereno do pretežno oblačno vrijeme, očekuje lokalno kiša i pljuskovi s grmljavinom. Lokalno izraženiji grmljavinski pljuskovi uz mogućnost za pojavu sitnog leda, a javljali bi se od jutarnjih sati četvrtka sa najvećom šansom za njihovu pojavu u sjevernim i sjeveroistočnim dijelovima Bosne. Nestabilno u većem dijelu zemlje. Jutarnja temperatura u četvrtak između 1 i 11 stepeni Celzijusevih, a dnevna između 10 i 16, lokalno do 18 stepeni.

Temperature zraka u 7 sati (°C): Bjelašnica 1; Sokolac 3; Doboj 4; Ivan-sedlo 6; Livno 7; Sarajevo, Zenica 8; Bugojno, Drvar, Široki Brijeg, Srebrenica 9; Sanski Most, Stolac, Tuzla 10; Gradačac, Trebinje 11; Mostar, Prijedor 12; Banja Luka, Bihać 13; Neum 15.

Danas će našoj zemlji preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Na vrhovima planina slab snijeg. Tokom poslijepodneva postepeni prestanak padavina i smanjenje oblačnosti u većini područjima. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Dnevna temperatura od 10 do 16 stepeni.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Više padavina poslijepodne. Dnevna temperatura oko 12 stepeni.

U petak umjereno do pretežno oblačno i dalje vjetrovito. Poslijepodne i krajem dana, sa kišom u južnim, jugozapadnim i sjevernim područjima. Jutarnja temperatura zraka od 1 do 7, na jugu do 10, a najviša dnevna od 9 do 15 stepeni.

U subotu umjereno do pretežno oblačno i dalje vjetrovito sa kišom. Više padavina se očekuje na jugu. Jutarnja temperatura zraka od 3 do 10, a najviša dnevna od 10 do 16 stepeni.

U nedjelju pretežno oblačno vrijeme s kišom, koja će u Bosni postupno prelaziti u susnježicu i snijeg. Na planinama sa snijegom. Jutarnja temperatura zraka od 3 do 10, a najviša dnevna od -2 do 3, na jugu do 8 stepeni Cečzijusa…

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

admin

Recent Posts

Užas u Beogradu: MUŠKARAC NAĐEN MRTAV U STRELJANI

U poznatoj streljani u Beogradu jučer je nađen mrtav muškarac. U poznatoj streljani u Beogradu…

5 minuta ago

MAJ NOSI NOVA IZNENAĐENJA: Prvo ide ljepše vrijeme u dane vikenda, šta nas očekuje do kraja mjeseca… (foto)

Mada će se povećati naoblaka i povremeni pljuskovi remetiti ugođaj i uzrokovati uglavnom lošije raspoloženje…

17 minuta ago

TRESLO SE TLO U SANDŽAKU: NOVI PAZAR, rano jutros pogodio ZEMLJOTRES… (foto)

Rano jutros u 7.38 sati po lokalnom vremenu registrovan je zemljotres magnitude 2.5 jedinica Rihterove…

18 minuta ago

Ivan VUKOVIĆ odgovorio četničkom VOJVODI Andriji MANDIĆU: “Fašista je svako za koga su Karadžić i Mladić heroji”… (foto, video)

U parlamentu je održan premijerski sat u okviru koga je premijer Milojko Spajić odgovarao na…

2 sata ago

JAKOV Milatović i DRITAN Abazović najviše u oblacima i na nebesima: Ko je, koliko i gdje putovao Vladinim avionom prošle godine… (foto, video)

Danijela Đurović letjela devet puta, Milo Đukanović četiri, Andrija Mandić tri... MANS pozdravio odluku Vlade…

12 sati ago

Aleksandar ŠAPIĆ- Bahat i AROGANTAN: Razbio sugđaninu telefon, razgovor bio sve vrijeme na ivici fizičkog obračuna… (foto, video)

ALEKSANDAR Šapić se pojavio na konferenciji za novinare na kojoj je trebalo da govori o…

13 sati ago

This website uses cookies.