IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

IVAN Vuković (DPS): Ono što brine našu političku konkurenciju jesu pune sale od Petnjice pa do Herceg Novog… (foto)

”Slobodno možemo reći da je Crna Gora u slobodnom padu u koji su je dovele ove štetočinske vlasti. Prvo smo imali ”apostola” koji je imao namjeru da pomjera planine, a onda smo pogriješili i na mjesto premijera doveli najvećeg izdajnika koji je ispunjavao svoje dječačke snove i nanosio štetu našoj državi”, poručio je Elvir Zvrko kandidat za potpredsjednika DPS- a na danas održanoj stranačkoj tribini u Herceg Novom.

On je okupljenom članstvu DPS- a u ovoj opštini, koji su prisustvovali događaju u sklopu kampanje povodom partijskih izbora, rekao da ono što sve članove partije okuplja jesu– pripadnost Demokratskoj partiji socijalista i ljubav prema Crnoj Gori.

U svom izlaganju ukazao je i na sopstveno viđenje aktuelne situacije u našoj državi.

“Danas imamo nastavnike i profesore koji uče djecu da je referendum navodno pokraden. Imamo zdravstveni sistem koji je u nikad gorem stanju, sa ugašenim transplantacionim programom. Imamo one koji nas pozivaju na pomirenje, a koji svoj vid demokratije pokazuju
na primjeru Šavnika i Andrijevice”, rekao je Zvrko.

Na sve navedeno, konstatovao je da Crnu Goru jedino DPS može vratiti na pravi put, te da je zbog te činjenice, kako je istakao, velika odgovornost na svakog člana partije pojedinačno.

“Imali smo propusta i grešaka u prethodnom periodu i zbog toga želimo da se mijenjamo, transformišemo i otklanjamo svoje nedostatke. Zato jedan od prioriteta u narednom periodu mora da bude jačanje međusobne komunikacije.

Ono što brine našu političku konkurenciju jesu pune sale od Petnjica pa do Herceg Novog večeras. I na sjeveru i na jugu i svugdje gdje smo boravili tokom dosadašnje kampanje, vidljiva je vitalnost, snaga i žilavost Demokratske partije socijalista. Upravo zbog toga”, kazao je Elvir Zvrko.

Na stranačkoj tribinu u Herceg Novom u svojstvu kandidata za potpredsjednika partije govorio je i Ivan Vuković, koji je prisutnim članovima DPS- a zahvalio za to što, kako je istakao, nijesu posustali niti skrenuli sa puta koji je u partiji zajednički trasiran.

Čitaj još:   Klub odbornika DPS: Gradonačelnice, PREKINITE FARSU i ispoštujte zakon i crnogorske institucije... (foto)

“Već danima, širom Crne Gore, obilazeći opštine stekli smo jedno sjajno iskustvo. U vrlo različitim sredinama imamo priliku da se upoznamo sa ljudima koji na jednak način vide našu državu i shvataju da je DPS istinski temelj građanske Crne Gore, kao i njeno vezivno tkivo. Bilo je i onih koji su nam kazali da ih nije nikad partijska politika interesovala ali da su baš ove posljednje tri godine odlučili da se angažuju i aktiviraju zbog patriotske potrebe”,saopštio je Vuković.

On je ocijenio da različiti ljudi imaju različite razloge zbog kojih su u DPS, a onda i ukazao koji su to motivi zbog kojih je on u ovoj partiji.

“Prvi razlog koji me motiviše jesu svi učinci, uspješni rezultati i sve ono što smo radili tokom posljednjih 25 godina. Upravo naša pobjeda je to što je parlamentarna većina došla na platformu makar i deklarativno na kojoj smo mi starosjedioci. To je ona platformu koja znači samostalnu, nezavisnu, građansku državu članicu NATO saveza”, kazao je Vuković.

U nastavku svog izlaganja rekao je i da je DPS u tom periodu od posljednih 25 godina igrao ulogu društveno-političke avangarde, da je otvarao nove vidike pa čak i onda kad je to imalo manjinsku podršku u Crnoj Gori. Takođe, konstatovao je da je u tom periodu DPS imao lidera sa vizijom i snagom da ulazi u trke kako bi Crna Gora uhvatila korak sa sigurnim svijetom. On se potom osvrnuo na drugi razlog zbog kojeg je u DPS- u.

“Drugi razlog je i slogan naše kampanje – Možemo bolje. Svjesni smo da su neke stvari mogle i morale biti drugačije, pogotovo odnos prema članstvu partije. DPS je student koji relativno lako položi najteže ispite, ali smo padali na lakim ispitima i tu nijesmo bili dovoljno pažljivi i koncentrisani.

Čitaj još:   Protest građana zbog dolaska ANDRIJE Mandića na Cetinje... (foto)

Imali smo vremena i energije, vizije i hrabrosti za istorijska postignuća, ali često nijesmo imali vremena i empatije za ljude poput vas”, rekao je Vuković okupljenim članovima DPS- a u Herceg Novom.

I na kraju, finalno, poručio je da su vizija budućeg razvoja naše države i borba za Crnu Goru,treći razlog zbog kojeg je on u ovoj partiji.

Na ovom događaju u Herceg Novom još jednom je zajednički konstatovano da partijski izbori zakazani za 28. januar predstavljaju novi vid demokratizacije društva kao i dalji napredak u razvoju Crne Gore.

izvor: standard.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more