IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ŽELJKO Vukmirović: Spajketov preračun… (foto)

Truli kompromis sastavljanja Vlade kuca na vrata. I nervozan je. Tu se već preračunu pridružuju preživjeli iz Demokratskog fronta, sada koalicije sarkastičnog naslova Za budućnost Crne Gore.

PODGORICA: Crna Gora, Kolumne, vijesti, subota, 20, 01. 2024… 23: 22… ŽELJKO Vukmirović: Spajketov preračun… (foto)

Užasno im se žuri. Biće da valja oposliti ponešto iz Zakona o državljanstvu ili ono iz Ustava o službenom jeziku. Ima tu posla. Nema samo Spajketa.

piše: Željko Vukmirović

“Lepo kaže Čarls Barkli, što ulaziš u frku kad si slabiji,” – Gojko Sisa, Munje.

Spajke stalno pada iz istog predmeta. Nikako mu ne ide ta matematika. I preračun mu se kači o vrat. A sve one sumnje da će Vlada koju je sastavio biti proevropska stižu samo do svoje mjere podsmijavanja.

Nigdje nije stigao. Čak, može se ustanoviti da je zbrisan istog časa. Posljednji događaji upravo idu tome u prilog. Ne čuje se, ne vidi se. Piši, premijersko tihovanje. U najboljoj tradiciji dvojice prethodnika.

Ukratko, prosrpski i proruski akteri u Vladi, kojima je upravo Spajke dao legitimitet, zaigrali su na svoje već isprobano političko urušavanje države. A i propratne finese zaluđivanja. Malo srpska zastava, malo srpski popovi, malo Banja Luka, malo petarde, malo ponižavanje Crne Gore, nešto malo iz oblasti relativizacije i to je to. Nikakva muka za te pregaoce.

Čitaj još:   SPECIJALNO POLICISKO ODJELENJE saslušaće VESNU Bratić, zbog štete po budžet od 300 hiljada eura... (foto)

Eventualno narušavanje već upriličene i poodmakle destabilizacije zemlje u startu je ostalo bez šanse.

Zato Spajke sada ima direktan prenos unižavanja sopstvene partije. I njeno pretvaranje u prosrpski nacionalistički poligon. Ovih dana, onaj Dragović, pristigao iz Milačićeve stranke, dao mu je samo za pravo da se uvjeri u to. Instaliran, ovjeren. Pa ti Spajke, računaj…

Plus, birani ministri iz partnerstva sa Demokratama, Krapović i Martinović. Tek tu može da se priča o zbiru koji je prečica do preračuna. Ova politička partija, prepoznata isključivo po diletantizmu i uhljebništvu, obezbjedila je sebi bonus u ućutkivanju Spajketa. Ni da trepne. Bar da znamo da je živ.

Truli kompromis sastavljanja Vlade kuca na vrata. I nervozan je. Tu se već preračunu pridružuju preživjeli iz Demokratskog fronta, sada koalicije sarkastičnog naslova Za budućnost Crne Gore. Užasno im se žuri. Biće da valja oposliti ponešto iz Zakona o državljanstvu ili ono iz Ustava o službenom jeziku. Ima tu posla. Nema samo Spajketa.

A povećanje plata i penzija? Uozbiljite se. To je ionako bilo iz predizborne kampanje. I vremena kada je Spajke vjerovao da raspolaže nadmoćnijim uticajem u sopstvenoj partiji.

Čitaj još:   DRAGINJA Vuksanović Stanković: ''Vladajuća većina sama protiv sebe-POČELO JE POČELO''

Gojko Sisa je bio u pravu. I eto ti razrješenja Spajketove računice. Ili sada već preračuna.

Lepo kaže Čarls Barkli…

izvor aktuelno.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more