IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DANIJEL Živković: Nema uzvišenijeg cilja od onog da radimo za svoj grad i za svoju državu Crnu Goru… (foto)

Bar jeste i biće luča Crne Gore i bastion crnogorske slobode i multikulturalnosti. Pobijeđivali smo ovdje već mnogo puta i nastavićemo na isti način.

Bar je trenutno personifikacija najbolje politike Demokratske partije socijalista na lokalnom nivou i primjer na kojim temeljima ćemo razvijati našu politiku i u drugim crnogorskim gradovima, kazao je kandidat za predsjednika Demokratske partije socijalista Danijel Živković, na sinoć održanoj tribini u Baru.

Govoreći o odnosu Vlade prema građanima Bara u protekle tri godine, Živković je podsjetio da država “nije bila u stanju da rekonstruiše jedan magistralni put, a da ne govorimo o realizaciji bilo kog kapitalnog projekta”.

“Međutim, to naš tim u Baru nije obeshrabrilo i samostalno su uspjeli da obezbijede sredstva, domaćinski planiraju Budžet Opštine i zato danas kapitalni budžet Bara je 56 odsto ukupnog Budžeta, a državni ni 7 odsto. To nam govori ko ima politiku razvoja, a ko vodi politiku od danas do sjutra”, istakao je Živković.

Prisjećajući se zajedničkog rada i boravka u Baru, tokom prethodnih izbornih procesa, Živković je kazao da kada god je potrebno, a pokazalo se u Baru, da umijemo da suzbijemo lične sujete, pizme i nesuglasice i usmjerimo svu energiju ka ostvarivanju cilja – jačanja Demokratske partije socijalista i pripremu partije za povratak na vlast, kako bi Crnu Goru vratili u normalnost.

Čitaj još:   Popis ni na nebu ni na zemlji: Šta ako Spajićeva vlada ne bude izabrana prije 1. novembra... (foto)

“Nije to lako, to mogu samo veliki ljudi i veliki profesionalci. To je tim, to je simbioza iskusnijih i mlađih, to je kontinuitet izgradnje partije. To je nesebičnost prenošenja znanja i iskustava i prihvatanja novih ideja”, podsjetio je Živković.

Predstavljajući plan svog rada, Živković je kazao da nije suština samo kadrovsko osvježenje, već kroz reorganizaciju koja će nas na nivou cijele Crne Gore vratiti na sistem rada koji smo imali: razgovor, razumijevanje građana, posvećenost i odgovornost.

“Za to moramo imati jasan program, a taj cilj nije fotelja, već građanin koji je u prvom i jedinom planu”, apostrofirao je Živković.

Živković je upoznao članstvo da razvija program Demokratke partije socijalista, s jasnim rješenjima koja će predložiti stručnjaci, a biće usvojen tek nakon konsultacija sa članstvom.

Kazao je da će programska rješenja biti fokusirana na pet osnovnih oblasti od značaja za dostojanstven život gradjana, i to:

  1. sistemska reforma obrazovanja
  2. jednake šanse i prava svim građanima na zdravstvenu zaštitu
  3. pažljiva socijalna politika
  4. ekonomska politika – politika razvo
  5. pravo i pravda

“Nema uzvišenijeg cilja od onog da radimo za svoj grad i za svoju državu Crnu Goru”, zaključio je Živković.

Čitaj još:   DANIJEL Živković: Ne vodimo se populizmom, ubijeđen sam da ćemo pokrenuti Crnu Goru sa mrtve tačke... (foto, video)

izvor: cdm.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more