IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MIODRAG Vlahović: UŽAS- IN4S- a, izvrijeđao BOBANA Batrićevića i građane koji su mu dali podršku- “Pretpostavljam da tužiteljka ovo ocjenjuje kao slobodu govora”… (foto)

Prosrpski i proruski portal IN4S izvijestio je o današnjem suđenju istoričaru i profesoru Fakulteta za crnogorski jezik i književnost (FCJK) Bobanu Batrićeviću u tekstu iznijevši veliki broj uvreda na njegov račun. Pošteđeni nijesu ostali ni Batrićevićev advokat Nikola Martinović, kao ni građani koji su mu dali podršku jutros ispred zgrade Suda za prekršaje.

“Bal vampira u Titogradu: Satanisti, bogoborci i skeptici stali u odbranu lika i nedjela Bobana Batrićevića” – naslov je teksta, a njegov sadržaj obiluje neumjesnim kvalifikacijama.

Batrićevića okarakterisan riječima “muftijin doktor sa FCJK”, njegov branilac Nikola Martinović opisan je kao “omiljeni advokat DPS tajkuna”, a učesnici protesta kao “dotična grupa Đukanovićevih sluga”…

Ovim povodom oglasio se diplomata i predsjednik Crnogorskog helsinškog odbora (CHO) Miodrag Vlahović.

„Pretpostavljam da tužiteljka Šišević ovo ocjenjuje kao slobodu govora i kritičkog mišljenja. Rektorov portal nije napisao ništa loše i ovo ne izaziva nikakve negativne posljedice. Ministrica kulture će zaštititi i ove “novinare”. Milojko Spajić i Andrej Milović će ćutati“, poručio je Vlahović na mreži X

Čitaj još:   MIODRAG Vlahović: “Open Balkans” će ostati upamćen kao specijalna akcija anti- evropskih snaga na Zapadnom Balkanu... (foto)

Protiv Batrićevića se vodi postupak pred Sudom za prekršaje po prijavi zbog kritike stavova visokih sveštenika Srpske pravoslavne crkve (SPC) u Crnoj Gori, koje je iznio u kolumni objavljenoj na Anteni M u avgustu prošle godine.

Više državno tužilaštvo je u oktobru prošle godine formiralo predmet po prijavi advokata Dejana Dragovića, koju je podnio protiv Batrićevića zbog krivičnog djela izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje.

VDT je odbilo prijavu za krivično djelo, ali se po mišljenju tužiteljke Snežane Šišević Batrićević ipak ogriješio o zakon i zaslužio prekršajnu kaznu.

izvor: analitika.me

Čitaj još:   SNIJEG NAPRAVIO HAOS: Lančani udes više vozila uključujući i šleper... (foto)
ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more