IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ERVIN Ibrahimović: Bošnjačka stranka most dobrih i prijateljskih odnosa Crne Gore i BiH… (foto)

Delegacija Bošnjačke stranke (BS) predvođena predsjednikom Ervinom Ibrahimovićem, posjetila je danas Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, gdje su se sastali sa reisul- ulemom Huseinom Kavazovićem.

Iz BS- a su naveli da Ibrahimović zajedno sa potpredsjednikom Damirom Gutićem, poslanicom Kenanom Strujić- Harbić i šefom kabineta Izetom Ćorovićem, domaćine upoznao o aktuelnim pitanjima, kao i izazovima s kojima se suočavaju Bošnjaci u Crnoj Gori.

“Imao sam zadovoljstvo da sa svojim saradnicima posjetim reisul-ulemu Kavazovića i da razgovaramo o aktuelnim društveno- političkim temama u dvije prijateljske zemlje. Izuzetno sam zadovoljan kako reisul-ulema posmatra događaje u ove dvije prijateljske države, ali i uopšte kakav je položaj Bošnjaka u ove dvije države. Raduje me dobar odnos između Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i Islamske zajednice u Crnoj Gori.

Takođe, izvanredni su odnosi i Bošnjaka, samim tim šaljemo jasnu poruku zajedništva, poruku da smo spremni da, sa svim izazovima koji su ispred ove dvije države, sa svojim narodom damo snažan doprinos razvoju bilateralnih odnosa, ali i demokratizaciji društva, a samim tim da i što prije ove dvije lijepe države budu punopravne članice Evropske unije”, kazao je izjavio Ibrahimović.

Čitaj još:   FACEBOOK PONOVO IMA PROBLEMA: Brojne prijave korisnika za INSTAGRAM, WHATSAPP... (foto, video)

Ukazao je na činjenicu da Bošnjačka stranka ima važnu ulogu u Crnoj Gori kada su u pitanju demokratski i politički procesi.

“Bošnjačka stranka je bila presudan glas za članstvo Crne Gore u NATO-u, od svog osnivanja je dala snažan doprinos razvoju multireligijskog i multietničkog društva u Crnoj Gori. Ono što je značajno i za građane Bosne i Hercegovine jeste da uvijek dajemo snažan doprinos kada su u pitanju dobri, prijateljski bilateralni odnosi između dvije države, ona je snažan most između njih” dodao je on.

Reisul- ulema Kavazović je  Ibrahimoviću zahvalio na svemu što BS čini za Bošnjake u Crnoj Gori i uputio riječi podrške.

Sagovornici su iskazali opredjeljenje za međusobnu podršku i jačanje veze Bošnjaka Crne Gore i Bosne i Hercegovine, konstatovano je tokom susreta.

izvor: cdm.me

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more