IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DPS u Nikšiću: Savladaćemo sopstvene slabosti i opet će svanuti u Crnoj Gori… (foto, video)

Stranačkoj tribini u susret partijskim izborima, prisustovao je i dugogodišnji predsjednik Demokratske partije socijalista Milo Đukanović…

NIKŠIĆ: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, petak 26, 01. 2024… 10: 02… DPS u Nikšiću: Savladaćemo sopstvene slabosti i opet će svanuti u Crnoj Gori… (foto, video)

Sviće u Crnoj Gori, a da li će svanuti zavisi isključivo od nas. Zavisi od toga da li smo u stanju da savladamo sopstvene slabosti, da li smo u stanju da se radujemo uspjesima onih koji nas predstavljaju u lokalnim i državnom parlamentu, da li smo u stanju da se ponašamo kao članovi jedne velike političke porodice, da li smo u stanju da interes naše partije i interes ove države podignemo na pijadestal i da sve drugo podredimo tom interesu.

Ako tako bude, mi ćemo uspjeti. I ja vam garantujem da se ni ova godina neće završiti, a politička scena u Crnoj Gori će izgledati potpuno drugačije, poručio je Ivan Vuković, kandidat za potpredsjednika DPS-a, na večerašnjoj tribini u Nikšiću.

Događaj je počeo minutom ćutanja povodom smrti glumice i producentkinje Ivane Mrvaljević.

Obraćajući se okupljenim članovima DPS u ovom gradu koji su prisustvovali događaju u sklopu kampanje povodom unutarstranačkih izbora, Vuković je rekao da je posebno srećan jer vidi da su u sali prisutni članovi različitih generacija i dobi.

“Proveo sam mnogo vremena u Nikšiću kod svoga đeda od kojeg sam učio što znači biti dobar čovjek, i zato mi je uvijek drago kada se vratim ovom gradu. I nije slučajno da smo baš na današnji dan mi ovdje zajedno, jer je na današnji dan u Nikšiću rođen Sava Kovačević”, rekao je Vuković.

On je saopštio da nijedan član partije ne smije da poklekne jer preko puta njih imaju ljude koji su u protekle tri i po godine pokazali da ne vjeruju u sebe, i da ne znaju što bi sami sa sobom a da je onda samim tim i logično da ne znaju što bi sa Crnom Gorom.

“To je svijest koja prebrojava krvna zrnca u Skupštini Crne Gore, pa ljude dijeli na “autohtone” i one koji to nijesu. To je ona svijest koja je unijela zastavu druge države u kabinet Skupštine Crne Gore. To je ona svijest koja ide po Cetinju i fotografiše nadgrobne spomenike na porodičnim grobnicima naših poslanika. To je ona svijest koja je odlučila da inauguracija aktuelnog predsjednika Crne Gore ne bude na Cetinju nego u Podgorici.

To je ona svijest koja se motiviše kada ode u Beograd i divi se predsjedniku Vučiću. To je ona svijest koja znači da ministar sporta ne čestita rukometašima koji su izginuli na nedavno završenom prvenstvu braneći časno boje naše države”, saopštio je Vuković, a potom zaključio:

“Naša je borba neprestana i dok god traje mi moramo biti kao jedno. Ako budemo složni, ako se oslobodimo onih starih navika i mana, osvojićemo mi opet tu našu slobodu vratićemo DPS tamo gdje joj je mjesto kako bi se Nikšić vratio tamo gdje mu je mjesto i kako bi se Crne Gora vratila tamo gdje joj je mjesto.”

Članstvo partije u Nikšiću pozdravio je i kandidat za potpredsjednika DPS-a, Elvir Zvrko, koji je saopštio da mu pripada posebna privilegija ali i odgovornost to što ima priliku da govori pred tolikim brojem okupljenih, te se svim prisutnim srdačno zahvalio na odvojenom vremenu.

“Osmijeh Ljuba Čupića, oni koji su bili operisani ili hakovani još uvijek ne mogu da razumiju ili neće da razumiju… Prkosio je Ljubo fašizmu, ali ono što nih boli jeste što njegov osmijeh i lice i danas zrači slobodom.

Međutim, moramo biti svjesni da fašizam još uvijek stanuje u Crnoj Gori, te da je kao takav manje ili više prikriven. Zato je oprez neophodan, potreban je otpor i prkos i danas to najbolje zna Nikšić koji je dao 45 narodnih heroja! Grad heroj koji nije nezasluženo dobio to odlikovanje”, kazao je Zvrko.

On je rekao da je politička konkurencija vodila i vodi “bitke za Nikšić”, ali ne uspijevaju da shvate da ne mogu da slome otpor ili makar da kupe Nikšić.

“Oni zaboravljaju da je duh ovog grada nesalomljiv jer su ga izgrađivali Vito i Živko Nikolić, Miladin Šobić, Branko Radojičić, Skale Gvozdenović i brojni drugi velikani među kojima je dokazani državnik i lider Milo Đukanović”, saopštio je Zvrko.

Čitaj još:   ČUDO OD ČOVJEKA: Sa 62 godine osvojio 2 medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju ... (foto i video)

On se potom osvrnuo i na period u kojem živi Crna Gora od 2020. godine do danas.

“U tom turbulentnom vrijeme desilo se nešto što nijesmo mogli ni pretpostaviti da je moguće da će se desiti u Crnoj Gori. A sjećate se dobro da su nam najavljivali nestanak sa političke scene. Međutim, opet se u Nikšiću desila prekretnica– na lokalnim izborima u ovom gradu ostvarili smo odličan rezultat.

Nijesmo osvojili vlast, ali mi smo osvojili toliki broj glasova da smo najjači politički činilac u Crnoj Gori, i trasirali put ka daljem razvoju i stabilnosti DPS-a. Zato sam siguran da će svanuti jutra o kojima govori Miladin Šobić u svojoj čuvenoj pjesmi.

Zato sam siguran da će se ponovo ponosno vijoriti zastave Crne Gore koje znače pobjedu, jer destrukcija, primitivizam, revanšizam, neznanje i nasilje ne mogu da traju predugo. Zato Nikšić mora ponovo na svom čelu imati nekoga ko će biti dosljedan da naslijedi jednog Bata Grujčića”, zaključio je Elvir Zvrko.

Na stranačkoj tribini u Nikšiću okupljenim članovima se obratio i Dušan Raičević, koji je takođe kandidat za potpredsjednika DPS-a. On je u svom obraćanju okupljenima istakao da je izuzetno prilivegovan činjenicom da boravi u gradu heroja.

“Energija koja se osjeća na svim do sada održanim tribinama nešto je najljepše što se desilo na crnogorskoj političkoj sceni. Mnogi su predviđali da nas neće biti a nas itekako ima i svakog dana smo jači.

Upravo na toj solidarnosti počiva naša kampanja”, kazao je Raičević dodajući da su svi kandidati za najveće funkcije u partiji međusobni prijatelji koji se ne među sobom ne takmiče, te da bez obzira koji god pojedinac bio pobjednik na kraju, pobjednik će biti samo Demokratska partija socijalista”, rekao je Raičević.

On je ukazao da je neophodno pokrenuti reorganizaciju DPS-a te da je snažan podržavalac takvog procesa.

“Treba staviti članove na prvo mjesto. Nijedan vaš zahtjev i apel koji uputite prema rukovodstvu ne smije ostati bez naše reakcije. Mi moramo otvoriti dodatan prostor za stručne ljude koji će svoje znanje staviti u svrhu ispunjavanja ciljeva naše partije.

Moramo stvoriti dodatan prostor za mlade ljude okupljenje pod Savjetom mladih, da svojom energijom i poletom nastave da grade sve ono što jesu izbore pobjede DPS-a u prethodnom periodu. Mora se pružiti puna podrška i Alijansi žena da još znažnije budu korektivni faktor za sve ono što su politike koje ćemo dodatno kreirati”, istakao je Raičević.

On je konstatovao da je svestan činjenice da je pred partijom izazovan zadatak, ali i da je siguran da partija može da ostvariti sopstveni i zadati cilj.

“Smatram da je potrebno pokazati više empatije, više razumijevanja. Zbog toga vas sve pozivam da zajedno radimo kako bismo u Crnoj Gori sačuvali multietnički sklad, status građanske moderne, antifašističke države. To ne radimo zbog nas, nego zbog generacija koje tek dolaze”, rekao je Dušan Raičević.

U svojstvu kandidata za potpredsjednika DPS-a na stranačkoj tribini govorio je i Abaz Dizdarević, koji je na početku kazao da je ponosan na sveukupno članstvo koje je, prema njegovima riječima, ključni garant odbrane multinacionalnog, multietničkog i multikulturalnog sklada u Crnoj Gori.

“Nekada smo bili na pragu EU, ali danas to ne izgleda tako. Sa trgova i ulica gradova u našoj državi čuju se poruke upućene manje brojnim narodima koje asocijaraju na devedesete godine. To ne bi bilo toliko čudno da se te poruke nijesu naselile i u nacionalni parlament.

Sjetite se kako su se gospodstveno i tih devedesetih poslanici u Skupštini Crne odnosili sa uvažavanjem jedni prema drugima, dok danas našem poslaniku Huteru budu upućene gnusne riječi koje slobodno mogu nazvati fašizmom”, rekao je Dizdarević dodajući da se neko drznuo da pobrojava krvna zrnca i “prekopava grobove”.

“Sjutra će to uraditi i meni i bilo kome drugome od vas. A ja ne želim da mi živimo u takvoj Crnoj Gori. Želimo da stanemo na kraj takvim kvazi-evropskim politikama, jer se zalažu i govore da su Evropljani a poruke koje šalju su čak gore od onih sa kojima su pravili koaliciju, te samim tim i postaju još veći manipulanti nego što je DF ikad bio”, nastavio je Dizdarević.

Čitaj još:   POSLIJE KLANJA U DVIJE DŽAMIJE, ZELAND UVODI DRASTIČNE PROMJENE: Zabraniće se, sve OVO...

Na kraju izlaganja konastatujući pozitivnu energiji i u Nikšiću i u drugim gradovima u kojima su održane tribine u ovoj kampanju za partijske izbore, Dizadarević je kazao da polako i sigurno sviće Crnoj Gori.

“Nije Crna Gora zaslužila greške koje smo mi pravili, ali nije zaslužila ni ovakvu torturu kojoj svedočimo svi mi. Smijenili smo jednu vladu fanatičnog Zdarvka Krivokapića, smijenili smo i drugu vladu Dritana Abazovića, a budite sigurni da ćemo smijeniti i ovu treću i to brže nego što može bilo ko očekivati. Svojom jedinstvenošću i solidarnošću, vratićemo Crnoj Gori njeno dostojanstvo”, jasan je u svom stavu Abaz Dizdarević.

Naredna govornica na tribini bila je kandidatkinja za potpredsjednicu partije, Aleksandra Vuković-Kuč, koja je odmah na početku istakla da se ponosi svojim gradom i što u Skupštini Crne Gore predstavlja Demokratsku partiju socijalista.

“Mi se kao partija mijenjamo onda kada to mi hoćemo. Do kraja će DPS biti ono što je – brana svakom nacionalizmu, šovinizmu, fašizmu. Bićemo uvijek partija koja čuva državotvornost i građansko biće Crne Gore.

Mijenjaćemo se onda kada to mislimo da treba, a sada mislimo da je to potrebno. I zbog toga se događaju ove i ovakve promjene u našoj partiji, promjene prije svega u cilju stizanja na jedan put koji jeste težak i dug. Najtežni i najduži put je prevazilaženje sopstvenih mana i sopstevnih slabosti. To jeste najteži put”, ukazala je Vuković-Kuč.

“Te naše slabosti koje su nas ipak činile manjim od partije koja nam je dala povjerenje. Iznevjerili smo njenu veličinu i moramo to priznati u nekim trenucima kada smo jedni na druge gladali iskosa i jedni drugima nijesmo željeli dobro pa nam se to obilo o glavu tako što su na mjesto vladanja došli oni koji ne misle dobro, ne samo nama, nego i crnogorskom društvu i crnogorskoj državi.

BONUS VIDEO: DUEL- Ana Novaković Djurović, GP URA i Aleksandra Vuković Kuč, DPS

Sigurna sam da se to više nikada neće ponoviti i da nam se taj kobni 30. avgust dogodio da bismo pogledali u sebe, da bismo se duboko zagledali u sebe i sopstvene ambise kako bismo iz tih ambisa izašli i viši nego što smo i bolji nego što jesmo”, saopštila je Vuković-Kuč, dodajući da je sigurna da će ovaj proces partiji donijeti popravku svih pojedinačno.

Ona je sve članove pozvala da u nedjelju učestvuju u procesu glasanja.

“Želimo da niko ne odlučuje o Nikšiću, ni tamo neka centrala niti bilo ko drugi, do vi sami i da nikada više nemate izgovor koje ste i kakvo rukovodstvo birali. Zbog toga u neđelju, vašim rukama, vašim prstima izaberite rukovodstvo i čovjeka kojeg smatrate da zaslužuje da vodi partiju u budućem periodu, da pokažete da ste se usudili, da ste hrabri”, zaključila je Aleksandra Vuković-Kuč.

Večerašnjoj stranačkoj tribini u susret partijskim izborima, prisustovao je i dugogodišnji predsjednik Demokratske partije socijalista Milo Đukanović.

izvor aktuelno.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more