IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VUKAŠIN Perović: Sumrak popisa… (foto)

Svi u čudu gledamo kako se bezočno, otvoreno i bez trunke srama dodaju listići. Mora se doći do Vučićevih procenata. Totalni sumrak popisa…

PODGORICA: Crna Gora, Kolumne, vijesti, nedelja, 28, 01. 2024… 13: 22… VUKAŠIN Perović: Sumrak popisa… (foto)

Predsjednik komisije za izradu softvera daje ostavku, jer softver neće prepoznavati duple i nepostojeće matične brojeve. Znači onih 60 hiljada koji su se pojavili pred kraj su jedni ili drugi.

Piše: Vukašin Perović

Znali smo što će bit, nije da nijesmo. Pisali, ukazivali, opominjali. Počeli su kampanjom. Srpski mediji, srpske pare, srpski popovi i srpski poslušnici. Popis je počeo olovkama piši-briši. Popisivali su koliko su mogli i sigurno ispravljali i mijenjali koliko su smjeli.

Onda su se oglasili par dana prije završetka popisa sa informacijom da je popis maltene završen i da u Crnoj Gori živi oko 570 hiljada stanovnika.

To im se učinjelo kao dobra prilika za malverzacije, pa se za dva dana popisa, koji je po njihovim riječima bio završen, pojavilo oko 60 hiljada novih listića. Popis je završen, ima nas 630 hiljada. Samo da vidimo koliko kojih ima i ko govori kojim jezikom. Ostalo ionako nikoga i ne interesuje.

Čitaj još:   AVIONI U VAZDUHU, BRITANCI SE SPREMAJU ZA NAJGORE: "Ako Rusija poduzme taj agresivni čin, MI SMO SPREMNI!" (foto, video)

Predsjednik komisije za izradu softvera daje ostavku, jer softver neće prepoznavati duple i nepostojeće matične brojeve. Znači onih 60 hiljada koji su se pojavili pred kraj su jedni ili drugi.

I juče, kad je trebalo da objave što su sabrali, viđeli su da im je đavo ponio matematiku. Nema ih koliko su mislili. Objavili su potpuno nebitne informacije, u Šavniku i Plužinama ih je manje no prije, u Rožajama ih ima više, u četiri grada više no pola…  I to je to.

Danas novi momenat. Remikovićka vadi keca iz rukava, u vidu 40 hiljada novih popisnih listića. Objašnjenje dostojno Vučića. Za zbrku su krivi neodgovorni instruktori. Nijesu uradili na vrijeme, nijesu umjeli, mislili su ima kad, zaturili po džepovima… Što znaju đeca.

Svi u čudu gledamo kako se bezočno, otvoreno i bez trunke srama dodaju listići. Mora se doći do Vučićevih procenata. Totalni sumrak popisa. A političari čekaju, narod čeka, zakon čeka, Novović čeka. Svi čekaju, ali čeka i Spuž.

Čitaj još:   VUKAŠIN Perović: Istorija uzvraća udarac... (foto)

izvor aktuelno.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more