IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VUKAŠIN Perović: Sa Vezirovog mosta u srpsku istoriju… (foto)

Pop Crkve Srbije Risto, u narodu poznat kao Sotona, u naletima bijesa je Dukljane ”zakivao” za Vezirov most. A onda je najveći mrzitelj Duklje, a samim tim i Crne Gore, progledao.

PODGORICA: Crna Gora, Kolumne, vijesti, petak, 08. 12. 2023… 08: 39… VUKAŠIN Perović: Sa Vezirovog mosta u srpsku istoriju… (foto)

Shvatio je da je crnogorska Duklja, 200 godina starija od srpske države Raške. Kako dalje, pitao se nepomenik. Naravno, ugurati Duklju u Crkvu Srbije i tako je posrbiti…

Piše: Vukašin Perović

Tužno je kad neko ima prošlost koja mu se ne sviđa i koje se stidi. Ali kad neko zbog toga otima tuđe bitke, junake i tuđu istoriju, onda je to jadno, bijedno i sramotno. Sigurno da to ima i neku dijagnozu. Kao da je bilo juče kada su iz komšiluka stizale najvulgarnije bljuvotine na račun Duklje. Kad bi htjeli da nas ponize, da nam se narugaju i najviše uvrijede, nazivali bi nas Dukljanima. A mi ponosni.

Pop Crkve Srbije Risto, u narodu poznat kao Sotona, u naletima bijesa je Dukljane “zakivao” za Vezirov most. A onda je najveći mrzitelj Duklje, a samim tim i Crne Gore, progledao. Shvatio je da je crnogorska Duklja, 200 godina starija od srpske države Raške. Kako dalje, pitao se nepomenik. Naravno, ugurati Duklju u Crkvu Srbije i tako je posrbiti. Narod neće shvatiti, jer nesretni narod ionako gleda u pod, ne čita i samo sluša popove.

Čitaj još:   Obračun u zatvoru: Ubijena 52 zatvorenika, kod 16 su odsječene glave...

Nastavio je to Vučić kroz svojatanje dukljanskih vladara. Ali da krađa ne bi ostala na već zaboravljenom moračkom huškaču i od pismenih omraženom Vučiću, mora se to đeci ugurati u glavu.

Zgaziti istinu i logiku. Jer ako je Stefan Prvovjenčani prvi srpski kralj, a jeste, što je onda Kralj Mihailo krunisan 140 godina prije njega. Može li bit najprvi? Ne može nikako. Mihailo je dukljanski, zecki i crnogorski kralj. I nije “država sa centrom u Duklji”, no je cijela država Duklja.

Jedino je ođe tačno da su Srbi učestvovali u bici kod Tuđemila 1042. godine, kada je država Duklja zvanično priznata. Ali su se borili na strani Vizantije i bili poraženi. Nezadovoljni sa onim ko su, bi da budu neko drugi. Zato gledamo staru srpsku disciplinu, otimanje istorije od komšija.

Pa one Dukljane zakovane za Vezirov most, preseliše Srbi u prve redove svoje istorije. Nekada najsramniji Crnogorci, postadoše najslavniji Srbi. Dukljani po prvi put među Srbima. Uguraše ih tamo đe nikad nijesu bili i opet ih zakovaše. Gledamo kako bez truke obzira i srama, pokušavaju da otmu 200 godina tuđe slave. Gledamo tu mizeriju, jad i bijedu. Gledamo i pitamo se, može li niže.

Čitaj još:   MEDALJA ostala samo SAN: AJKULE ubjedljivo poražene od Grčke u četvrtfinalu

izvor aktuelno.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more