IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Državni vrh smijenio drugog čovjeka Vojske CRNE GORE: Kraj za ALEKSANDRA Pantovića, zbog saobraćajne nesreće u Radanovićima? (foto)

Pukovnik Aleksandar Pantović smijenjen je juče sa dužnosti načelnika Štaba Generalštaba, odlukom Savjeta za odbranu i bezbjednost na predlog ministra odbrane Dragana Krapovića, pišu Vijesti.

Pantović je bio po činu i funkciji najstariji oficir u vojnoj koloni koja je 23. novembra prošle godine naišla na saobraćajni udes u Radanovićima, ali pritom nije pružila pomoć povrijeđenim učesnicima te saobraćajne nesreće.

Odlukom diciplinskog tužioca Ministarstva odbrane, Pantović, međutim, nije odgovarao za ovaj još neobjašnjeni propust, već je za to tužilac okrivio poručnika iz Čete vojne plicije koji je bio komandir eskorta u vojnoj koloni u pratnji i obezbjeđenju visokog stranog vojnog zvaničnika koji je bio u posjeti Crnoj Gori i kome je pukovnik Pantović bio zvanični domaćin, navode Vijesti.

U međuvremenu, tužilaštvo je pokrenulo postupak.

Čitaj još:   CETINJE: Protesti, barikade, oklopna vozila...(foto i video)

Potpukovnik Mitar Klikovac postavljen je juče za novog načelnika Štaba Generalštaba VCG.

Savjet je razriješio dužnosti i dosadašnjeg čelnika Direktorata za logistiku u Ministarstvu odbrane, pukovnika dr Vladana Martića, kao i general majora Rajka Pešića sa dužnosti generalnog direktora Direktorata za odbrambenu politiku i planiranje.

Pešić će karijeru nastaviti u vojnoj diplomatiji u stalnom vojnom predstavništvu Crne Gore pri NATO- u u Briselu.

izvor: cdm.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more