IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

JEZIVI detalji ubistva u Doboju: Kćerka (14) ga otrovala, žena i mladi ljubavnik zvjerski izboli… (foto)

Sud u Doboju odredio je istražni zatvor Andrei Kajganić (32), Draženu Lazareviću (19) i maloljetnoj kćeri (14) zbog jezivog ubistva Saše Kulišića.

Sud je detaljno opisao kako su Kajganić i Lazarević ubili Kulišića. U svemu je sudjelovala njegova maloljetna kći, ali i sestra Kajganić. Kajganić je, inače, bila supruga ubijenog, a Lazarević njen ljubavnik. Prvi rezultati istrage ukazuju da su se Andrea i Dražen odlučili na zločin kako bi mogli nastaviti svoju ljubavnu vezu za koju je, kako piše Klix, ubijeni nedavno i sam saznao. 

Ne isključuje se mogućnost da iza svega stoji koristoljublje, odnosno da su se osumnjičeni željeli dokopati Kulišićeve imovine, uvjereni da će im ostati njegova kuća, posao… Kulišićevo tijelo pronađeno je u šumi nedaleko od izletišta Preslica kod Doboja. Bio je nag i vezan za drvo konopom i selotejp-trakom.

Maloljetna kći mu ubacila tablete u vodu

“Osumnjičenima se stavlja na teret da su u neutvrđenom vremenskom razdoblju, po prethodnom dogovoru zajedno sa maloljetnom A.K. (14), kćerkom osumnjičene Andree i ubijenog Saše, u namjeri da liše života Kulišića, 29. januara u popodnevnim satima, a nakon što je maloljetna kćerka usitnila veći broj tableta naziva “Treana” jačine 10 mg, koje je kupila Andreina sestra V.M. na molbu osumnjičenih, iste pomiješala sa vodom.

Čitaj još:   DETALJI JEZIVOG UBISTVA FATIME I SALKA Đogić: Krvavi tragovi na...

Po dogovoru s osumnjičenima, maloljetnica je u večernjim satima otišla u prodičnu kuću svog oca, gdje je uz upotrebu vode u kojoj se nalazio izmrvljeni prah tableta napravila limunadu koju je dala svom ocu u namjeri da ga tako omami i uspava, a koje tablete su supruga i kćerka i ranije davale Kulišiću, a da on za to nije znao.

Nakon što su tablete počele djelovati i nakon što je on zaspao, ostavila je otključana ulazna vrata od kuće, o čemu je obavijestila osumnjičene koji su došli i ušli u unutrašnjost kuće.

Vezali ga, pretukli, zavezali za drvo i izboli nožem

“Po ulasku u unutrašnjost kuće maloljetnoj kćerki su rekli da ide u dnevnu sobu i da zatvori vrata, a osumnjičeni su ušli u sobu gdje je spavao oštećeni Kulišić, gdje su ga vezali na način da su mu oblijepili glavu sivom selotejp trakom, a noge i ruke vezali kanapom i selotejp trakom i zadali mu par udaraca od kojih je krvario, da bi ga potom iznijeli iz kuće i motornim putničkim vozilom odvezli u šumu u neposrednoj blizini pored izletišta.

Tamo su mu osumnjičeni zadali nepoznatim predmetom četiri ubodne rane u predjelu stomaka te uslijed razvoja teškog traumatskog i hipovolemičkog šoka izazvanog povređivanjem i gubitkom krvi nastupila smrt, da bi ga takvog ostavili u šumi i uputili se u nepoznatom pravcu”, objavio je sud.

Čitaj još:   SKANDAL U BEOGRADU: Napadnut ljekar Novog Pazara po završetku meča u ... (foto)

izvor: index.hr

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

SAMO DA NAM BUDE VEDRO! Očekuje nas fenomenalan NEBESKI SPEKTAKL!!!

Kiša takozvanih Perseida, odnosno meteorskih rojeva, specifična je po meteorima Read more

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more