IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Veliki Žuti i zvanično- ROBERT Prosinečki sedmi selektor Crne Gore, ugovor potpisan na godinu dana… (foto, video)

ROBERT Prosinečki- Ugovor potpisuje u nedjelju, novi je selektor Reprezentacije Crne Gore…

PODGORICA: Crna Gora, Sport, vijesti, subota, 03, 1. 2024… 00: 22… Veliki Žuti i zvanično- ROBERT Prosinečki sedmi selektor Crne Gore, ugovor potpisan na godinu dana… (foto, video)

Hrvatski stručnjak će na klupi “sokola” debitovati 21. marta u prijateljskom meču protiv Bjelorusije u Antaliji, dok ga četiri dana kasnije očekuje test meč i sa Sjevernom Makedonijom…

Fudbalska legenda stiže na klupu “sokola”, sada je i zvanično.

Robert Prosinečki novi je selektor Crne Gore, odlučio je Izvršni odbor Fudbalskog saveza Crne Gore na današnjoj sjednici.

“Novi selektor izabran je jednoglasnom odlukom članova IO i sa njim će biti potpisan ugovor na godinu”, saopšteno je iz FSCG.

Naglasili su da će Prosinečki u nedjelju potpisati ugovor, a nakon toga će biti i predstavljen u Kući fudbala na Starom aerodromu.

Čuveni fudbaler, nekadašnji šampion Evrope sa Crvenom zvezdom, trećeplasirani na Mundijalu sa Hrvatskom i bivši igrač Reala i Barselone, biće sedmi selektor “sokola” od obnove nezavisnosti.jbliži klupi Crne Gore: Legenda preuzima ‘sokole’

Time je okončana skoro dvomjesečna potraga za novim predvodnikom Crne Gore, nakon što je 8. decembra prošle godine u saopštenju za javnost Miodrag Radulović obavijestio da odlazi po isteku ugovora – 31. decembra.

U međuvremenu, i nije bilo nekog imena koje je figuriralo za glavnog kandidata, koje je bilo najbliže klupi – domaći “kadrovi”, Miodrag Božović Grof i Željko Petrović, koji su tada bili slobodni, brzo su našli klubove (Nefči, odnosno Zrinjski), slično je bilo i sa Nebojšom Jovovićem i Božidarom Bandovićem, a od trenera iz regiona spominjali su se, ali samo spominjali, Mehmed Baždarević, Miroslav Đukić… “Izvjesna promocija” Slaviše Jokanovića bila je velika dezinformacija.

Čitaj još:   SARAJEVO: Gdje možemo putovati i ko može doći u BiH... (foto i video)

Prosinečki će tako biti drugi selektor koji koji dolazi iz Hrvatske, nakon Zlatka Cica Kranjčara. Osim njih “sokole” su predvodili Zoran Filipović, Branko Brnović, Ljubiša Tumbaković, Faruk Hadžibegić i Miodrag Radulović.

Hrvatski stručnjak će na klupi “sokola” debitovati 21. marta u prijateljskom meču protiv Bjelorusije u Antaliji, dok ga četiri dana kasnije očekuje test meč i sa Sjevernom Makedonijom.

Priliku da se što bolje upozna sa ekipom Prosinečki će imati i na ljeto kada će Crna Gora odigrati još dva prijateljska meča – 5. juna protiv Belgije u gostima, dok će se novi selektor navijačima u Podgorici predstaviti četiri dana kasnije na meču sa Gruzijom pod Goricom.

Na jesen ga očekuju i prvi takmičarski mečevi u Ligi nacija, a da li će voditi “sokole” i u martu 2025. kada krenu kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Sjedinjenim Američkim Državama, Meksiku i Kanadi vjerovatno će zavisiti od učinka u Ligi nacija.

Čovjek koji je na mundijalima tresao mreže u dresu Jugoslavije (1990) i Hrvatske (1998) već ima dosta iskustva na mjestu selektora pošto je predvodio Azerbejdžan (2014-2017) i Bosnu i Hercegovinu (2018-2019).

Trenersku karijeru počeo je kao asistent Slavena Bilića u stručnom štabu Hrvatske, a vodio je Crvenu zvezdu, Kajzerispor, Denizlispor, Olimpiju iz Ljubljane i kratko hrvatski Rudeš.

Čitaj još:   UŽAS : Tijelo muškarca pronadjeno u lokvi krvi

Prosinečki je bio fenomenalan vezni fudbaler, sjajan dribler, asistent, strijelac, majstor slobodnih udaraca i nepogrešiv izvođač penala.

Kao trener nije bio ni blizu te slave, ali imao je dosta zapaženih rezultata, prije svega u Azerbejdžanu i Bosni i Hercegovini, a ono što ga kao fudbalskog stručnjaka krasi jesu otvoren i napadački fudbal.

Bonus video: Prosinečki novi selektor fudbalske reprezenatcije Crne Gore…

izvor iBalkan.net/ agencije

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more