IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BRAVO za Veliku pobjeda “ajkula”: Čudesni PETAR Tešanović, odbranio pet peteraca za dva boda na startu SP… (foto, video)

Važna pobjeda, PETAR Tešanović je odbranio sve…

DOHA: Svijet, Sport Vijesti, ponedeljak, 05, 01. 2024… 17: 22… BRAVO za Veliku pobjeda “ajkula”: Čudesni PETAR Tešanović, odbranio pet peteraca za dva boda na startu SP… (foto, video)

Završeno je 16: 15 (11 :11 u regularnom dijelu) i sve zasluge za to idu golmanu Petru Tešanoviću koji je bio pravi kapiten u prvoj utakmici na Svjetskom prvenstvu u Dohi.

Mundijal je otvoren na pravi način – vaterpolisti Crne Gore na startu Svjetskog prvenstva nakon peteraca savldali su Sjedinjene Amerilke Države i napravili veliki korak ka Olimpijskim igrama u Parizu.

“Važna je pobjeda u veoma jakoj grupi i podići će nam motivaciju i vjeru u sebe. Ipak, treba dobro da se pripremimo za naredni meč jer još ništa nismo riješili”, istakao je selektor Vladimir Gojković.

Našeg selektora nije iznanadio jak otpor Amerikanaca.

“Bio je težak meč, kao što smo i očekivali. Amerikanci imaju fantastičan napadački potencijal, a mi nismo dobro plivali u prve dvije četvrtine”, kaže Gojković.

Čitaj još:   TRAGEDIJA: Nesreća na Ibarskoj, POGINULA ROĐENA BRAĆA, majka u kritičnom stanju... (foto i video)

Heroj je Petar Tešanović koji je odbranio pet penala – dva tokom meča i tri u penal seriji.

“Kasnije smo pokazali karakter i bili u utakmici, onda se i vratili u toj penal seriji uz izuzetnu ulogu kapitena Petra Tešanovića koji je odbranio sve što je moglo da se odbrani”, zaključio je Gojković.

CRNA GORA – SAD 16:15- NAKON PETERACA (3:1, 2:3, 4:3, 2:4, 5:4)

Doha – “Aspajar dom”. Sudije: Margeta (Slovenija), Ome (Njemačka). Igrač više: 7 (6), SAD 8 (2). Peterci: Crna Gora 1 (1), SAD 3 (1().

Crna Gora: Lazović, Brguljan 1, Perković 2, Mačić, Popadić 1, Vidović, Ukropina 2, Spaić, Matković 2, V. Radović, Mršić 1, Vujović 1, Tešanović (devet odbrana i pet peteraca.

SAD: Vajnberg, Huper, Obert, Daube 2, Kupido 1, Halok 1, D. Vudhed, Bouven 5, Č. Dod, R. Dod 2, Irving, Holand (11 odbrana), K. Vudhed.

Bonus video: Crnogorske Ajkule

izvor iBalkan.net

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more