IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MILO Đukanović: RAJKO Cerović, ostavio dubok trag u novinarskoj i književnoj zajednici Crne Gore i regiona… (foto)

Bivši predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je telegram saučešća povodom smrti Rajka Cerovića njegovoj porodici.

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 06, 01. 2024… 21: 22… MILO Đukanović: RAJKO Cerović, ostavio dubok trag u novinarskoj i književnoj zajednici Crne Gore i regiona… (foto)

“Poštovana porodice Cerović, sa žaljenjem sam primio vijest o smrti vašeg supruga, oca i đeda Rajka Cerovića, poznatog crnogorskog književnika, publiciste i televizijskog autora”, naveo je Đukanović.

Prema njegovim riječima, Rajko Cerović za sobom ostavlja dubok trag u novinarskoj i književnoj zajednici Crne Gore i regiona, kao jedan od uzornih intelektualaca ovog vremena.

“On je svojim jedinstvenim reportažama i dokumentarnim emisijama imao pionirsku ulogu u utemeljenju modernog televizijskog izraza u Crnoj Gori, ostavljajući vrijedno arhivsko svjedočanstvo o izgradnji i razvoju crnogorskog društva”, kazao je Đukanović.

Čitaj još:   NOVINA ZA RODITELJE: Od septembra NE MORAJU da se pravdaju IZOSTANCI iz škole ... (foto mi video)

Takođe ističe da će, kao pisac i istraživač crnogorske književnosti i nasljeđa, između ostalih autor i djela “Crnogorsko književno iskustvo”, bti upamćen kao učitelj i uzor generacijama baštinika pisane riječi u Crnoj Gori.

“Višestruko nagrađivan i jedan od osnivača temeljnih crnogorskih institucija i glasila, do kraja života ostao je posvećen svojoj profesiji, kritički promišljajući društveno-političku zbilju Crne Gore čijem je dobru i napretku bio iskreno odan. Molim vas da primite izraze mog najdubljeg saučešća”, naveo je Đukanović u telegramu.

izvor Standard.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more