Crna Gora

PRIZNANJE ZA VELEIZDAJU: Aleksandar Vučić odlikovao MARKA Kovača Ordenom srpske zastave drugog stepena… (foto, video)

Potpisivanjem ”temeljnog ugovora” od strane Dritana Abazovića izvršena je dvostruka izdaja- države Crne Gore i amaneta Amfilohija Radovića. S obzirom na doprinos Kovača kao ministra pravde, potpisivanju ovog veleizdajničkog akta, Vučić je imao dvostruki razlog da mu dodijeli orden…

Srpski autokrata i izdajnik kosovskog zavjeta Aleksandar Vučić odlikovao je, povodom Dana državnosti Srbije, bivšeg ministra pravde u Vladi Dritana Abazovića– Marka Kovača. Kovač je  odlikovan Ordenom srpske zastave drugog stepena.

Dok je bio ministar pravde u vladi Abazovića, Kovač  se svim silama zalagao da se potpiše takozvani ”temeljni ugovor” sa tzv. SPC.

Smatra se jednim od najodgovornijih za potpisivanje ovog veleizdajničkog akta, iz kojega su, po nalogu Beograda i direktno Vučića, izbačeni ključni elementi na kojima je insistirao pokojni mitropolit tzv. SPC Amfilohije Radović.

Potpisivanjem ”temeljnog ugovora” od strane Dritana Abazovića izvršena je dvostruka izdaja – države Crne Gore i amaneta Amfilohija Radovića. S obzirom na doprinos Kovača kao ministra pravde potpisivanju ovog veleizdajničkog akta, Vučić je imao dvostruki razlog da mu dodijeli orden.

Potrčko srpskog autokrate Aleksandra Vučića i šefa svetosavske sekte (SS) Porfirija Perića, njihovih diplomatskih kompanjona iz SAD i osumnjičeni saradnik srpske BIA-e, Abazović najveći zločin veleizdaje u novijoj crnogorskoj istoriji izvršio je 3. avgusta 2022. godine kada je potpisao ”temeljni ugovor” sa takozvanom SPC.

Ugovor je potpisao sa šefom SS Prvoslavom Perićem, poznatim pod operativnim imenom Porfirije, na kvarno, krijući u subverzivnoj akciji. Tim dokumentom se takozvanoj Srpskoj pravoslavnoj crkvi (SPC) u Crnoj Gori priznaje pravni kontinuitet, šest vijekova duži nego što ga SPC ima u matičnoj Srbiji i ovoj zločinačkoj, velikosrpskoj, paravjerskoj ispostavi prepisane su crnogorske svetinje i grobovi naših predaka.

S obzirom da se radi o veleizdaji istorijskih razmjera, koja je Abazovića označila za ”vijeke i vjekove”, jasno je da ovaj intelektualno limitirani najamnik ”srpskog sveta”, nije mogao sam da donese takvu odluku.

BONUS VIDEO: U tajnosti potpisan Temeljni ugovor između Crne Gore i Srpske pravoslavne crkve

Abazović je imao jaku podršku zvaničnog Beograda, centrale SS i nezvanične Moskve za potpisivanje ”temeljnog ugovora”. Ali presudnu ulogu da potpiše veleizdajnički ugovor imao je zapadni faktor predvođen ambasadorom SAD u Beogradu Kristoferom Hilom, o čemu možete čitati na OVOM LINKU.

izvor: http://analitika.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

Hrvatska uputila protestnu notu Crnoj Gori: Ne manipulišite žrtvama Jasenovca u političke svrhe… (foto)

Večernji list već je pisao kako je Hrvatska odmah, na početku inicijative u crnogorskom parlamentu, vlastima…

4 sata ago

DA LI JE Vladimir MARTINOVIĆ Prvi MILIONER DEMOKRATA: Izbjegava rodni Kolašin, uvećava imovinu… (foto)

Prema informacijama koje su počele da kruže i društvenim mrežama, ministar turizma, ekologije, održivog razvoja…

5 sati ago

GI 21.maj: EU i Vučićeva Srbija ne idu zajedno, niti ‘”srpskom svetu” ima mjesta u EU… (foto)

Stabilnost i napredak Crne Gore i ove i narednih godina isključivo će zavisiti od dinamike…

5 sati ago

ANDRIJA Nikolić: Žalosno zloupotrebljavanje žrtava Jasenovca u političke svrhe, posebno u momentu kada se ljuljaju fotelje… (foto)

Vlast je zbog političke trgovine čiji je jedini cilj očuvanje fotelja, isprovocirala novu protestnu notu…

5 sati ago

ANDRIJA Mandić, nije glasao za slanje vojnika u “NATO operaciju”: Zbog predsjedavanja „ZABORAVIO” na taster… (foto)

“Nemam problem da šaljemo naše vojnike, oficire i podoficire u bilo koju misiju, da vojska…

5 sati ago

This website uses cookies.